Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 209 – November 2002 – side 6

Erfaringer fra England

Antikrigsdag 31. oktober

“I hundredvis af studerende deltog i en kombineret demonstration og ‘die-in’, som aktionen blev navngivet. Protesterne foregik på Essex universitetet i Colchester.

I aktionsdagens første timer blev antikrigs-bannere hængt op overalt på bygninger og auditorier og tusinder af løbesedler uddelt.

Da protestaktionerne startede blev demonstranternes råb og slagord ledsaget af en øredøvende, tænderskærende hvinen som fra sirener og katastrofesignaler. Et symbol på den frygt og lidelse det irakiske folk går i møde. De studerende blev yderligere inspireret i takt med at nyhederne om andre universitetsbesættelser kom rullende ind. Dokumentarfilm om Mellemøstens historie og udvikling blev under demonstrationen vist på storskærm.”

Essex Universitets Fredsgruppe

“De studerende besatte en universitetsbygning efter en kæmpedemonstration igennem midtbyen. Atmosfæren var på det nærmeste elektrisk. Vi forsøgte at få begivenhederne koordineret og under kontrol og stedet var snart klistret til med bannere og protester. Antikrigs-veteraner talte til forsamlingen om tidligere besættelser af universitetet.

Vi stemte i med antikrigs-sange og diskuterede politik lige til den lyse morgen. Og da vi vågnede op igen (de få af os som altså sov) sang og protesterede vi forfra igen.”

Joe Kisolo og Jethro Bor, studerende ved Sheffield University

“Hvilken fantastisk dag! Studerende fra Brighton’s universitet besatte dele af midsbyen og holdt debatoplæg, taler og workshops krydret med musik og dans.

Om eftermiddagen fyldte 200 cyklende Sussex studenter hovedvejen ud fra ende til anden. Kl. 17.30 samledes mange hundrede mennesker overfor Brighton's mindepark. Vi gik i optog til den nærmeste rundkørsel og blokerede trafikken totalt i næsten halvanden time, trods flere politiangreb på de demonstrerende.”

Cath Senker, studerende ved Brighton University

“Hvilken storslået aktionsdag! Vi startede protesterne med en 500  mand stor demonstration på Market Square. Derefter besatte ca. 230 studerende en universitetsbygning brugt til militær forskning.

Det var den største studenterbesættelse Cambridge havde oplevet siden 1970erne og sammen med det store opbud af studerende sluttede også arbejdere fra byen sig til os. Vores besættelse varede indtil kl. 17.00, da vi efter en afstemning besluttede at bryde op.”

Hassan Akram, Sam Caldwell og Dan Mayer, studerende ved Cambridge University

Billedtekst:
Studerende ved Essex University laver ‘die-in’ under aktionsdag mod krigen d. 31. oktober

Se også:
SAA 209: Engelsk socialist og studerende: Studenter mod krig
SAA 209: Antikrigsgruppe på RUC
SAA 209: Århus Uni mod krig

Flere artikler fra nr. 209

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Krigsmodstand (int.) 2001-?

Siden er vist 1715 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside