Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 209 – November 2002 – side 6

Antikrigsgruppe på RUC

Alexander Lassithiotakis

På RUC har vi startet en gruppe mod krigen mod Irak. Det hele startede med at jeg greb fat i en af mine medstuderende fra mit hus. Vi havde i forvejen lavet aktioner mod nedskæringer og universitetsreformen sammen, og jeg luftede ideen om at vi skulle starte med at indkalde til et møde, og starte en gruppe mod krigen.

Vi snakkede med en underviser, der også er med i initiativet “Forskere for fred”, og fik ham til at komme til mødet og holde et oplæg. Til dette møde kom et par og tyve studerende. Umiddelbart virker tyve studerende ikke er så meget, men til sammenligning er det et større antikrigsmøde end der har været holdt under de sidste krige gennem 90’erne.

Ud af dem, der kom på dette møde, meldte omkring ti sig til at ville være aktive mod krigen, og så var vi pludselig en nystartet gruppe!

Den næste begivenhed blev, at Scott Ritter, tidligere chef for FN’s våbeninspektører i Irak, og republikaner, kom til RUC og holdt et foredrag. Til dette møde deltog over 200 studerende, og det hjalp os meget, når Scott Ritter, der har deltaget i krigen mod Irak i 1991 og stemt på Bush, stod på talerstolen og argumenterede imod en krig mod Irak.

Vi havde ikke som sådan været medarrangører af mødet, men brugte det til at skabe opmærksomhed om vores nystartede gruppe, gik på talerstolen og lod kontaktlister gå rundt i auditoriet, hvor ca. 100 skrev sig på!

Vi har allerede planlagt flere nye møder på RUC, og vi mødes ugentligt for at planlægge vores aktiviteter. Vi vil, udover at afholde “teach-ins” og sætte diskussionen om krigen på dagsordenen over for de andre studerende på RUC, også lave aktiviteter og happenings og mobilisere så mange som muligt fra RUC til antikrigsblokken under EU-topmøde-demonstrationen d. 14. december.

Alexander Lassithiotakis er studerende på Roskilde Universitets center.

Kontakt: Alexander: 20 68 60 26.

Se også:
SAA 209: Århus Uni mod krig
SAA 209: Engelsk socialist og studerende: Studenter mod krig
SAA 209: Erfaringer fra England: Antikrigsdag 31. oktober

Flere artikler fra nr. 209

Flere numre fra 2002

Se flere artikler om emnet:
Krigsmodstand (DK) 2001-?

Se flere artikler af forfatter:
Alexander Lassithiotakis

Siden er vist 1707 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside