Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 210 – December 2002 – side 2

Krigsmodstand på Århus Universitet

Krigsmodstanden opbygges på landets universiteter på trods af eksa-mensstress og forestående juleferie.

Fredsforsker Jan Øberg og VU’s landsstyremedlem Hans Henrik Knudsen

95 mennesker mødte op til teach-in på Århus Universitet, hvor fredsforsker Jan Øberg og VU’s landsstyremedlem Hans Henrik Knudsen deltog i debatpanelet

Initiativet “Århus Uni mod Krig” (ÅUMK) er et netværk af studerende, undervisere og andre interesserede, der organiserer antikrigsaktiviteter på universitetet i Århus.

D. 28. november arrangerede ÅUMK en teach-in (debatmøde) med titlen “Krig mod Irak?”. I panelet deltog fredsforsker Jan Øberg og landsstyremedlem i Venstres Ungdom, Hans Henrik Knudsen. 95 mennesker mødte op til debatmødet. Der kom mange forskellige synspunkter frem under den livlige diskussion, og der blev sat fokus på kommende antikrigsaktiviteter.

Fredsforsker Jan Øberg sidder inde med værdifuld viden om såvel Irak og dets befolkning, som konflikthåndtering internationalt. Her følger nogen af hans guldkorn, fra debatten:

“Der findes også masseødelæggelsesvåben i Pakistan, Indien, Frankrig, England, USA, osv. Dette er i modstrid med Folkeretten, med ethvert ønske om menneskehedens overlevelse, og det er et enormt spild af ressourcer.”

“Den største amerikanske militærbase uden for USA bygget siden 1997 er – i Kosovo. Det her handler om olie, det handler om trekanten Centralasien-Mellemøsten-Balkan.”

“USA står i dag for halvdelen af verdens samlede militærbudget med et budget på ca. 400 mia. dollars. Hele verdens ulandsbistand er 50 mia $ og FN koster omkring 15 mia $ alt i alt. De ville kræve 7 mia. $ at sikre uddannelse til alle børn i verden.”

“Når man hører en tale fra den irakiske regering og én fra Bush, skal man ikke være fredsforsker for at se, at der er en utrolig lighed, blot er fjendebillederne byttet om.”

Se også:
SAA 210: Interview med Jan Øberg: “USA er en langt farligere magt end Irak”

Flere artikler fra nr. 210

Flere numre fra 2002

Siden er vist 2303 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside