Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 216 – Juli 2003 – side 5

“Sooner or later, US Killers – we’ll kick you out!”

Den engelske avis, The Guardian, beskrev d. 14. juni hvordan den organiserede modstand mod besættelsen vokser i Irak. Kilder i den amerikanske hær siger at der er dusinvis af angreb på amerikanske soldater hver dag – og en enkelt dag var der 26 angreb.

Besættelsestropper i Irak

Bush, Blair og Foghs besættelse af Irak møder stadig større modstand fra den irakiske befolkning.

Siden Bush erklærede krigen for overstået den første maj, er 40 amerikanske soldater blevet dræbt af irakere. Bagdad lufthavn beskydes hver nat af snigskytter, og hver eneste gang amerikanere viser sig i Fallujah, bliver de mødt med skud eller stenkast.

Det var i byen Fallujah, amerikanerne to gange skød ind i en demonstrerende menneskemængde og dræbte 18, så det er ikke underligt, hvis folk skyder igen.

Fallujah regnes i dag som et af de vigtige centrum for modstanden mod besættelsen. Nat til 15. juni gik 1300 amerikanske soldater ind i Fallujah, og arresterede 400 irakere.

D. 12. og 13. juni udførte amerikanske fly og kamphelikoptere angreb på “terroristlejre” nord for Bagdad med 87 dræbte irakere til følge, mens mindst 23 blev dræbt i en skudveksling ved floden Tigris.

Den officielle amerikanske holdning er, at det drejer sig om terrorister, modstandsfolk og enlige Saddam-sympatisører, men alt tyder i virkeligheden på, at det er mindst ligeså meget shia’er eller kurdere, som griber til våben imod besættelsesmagten.

Mezher Al Jumeili, en arbejdsløs iraker fortæller, “Vi er ikke loyale overfor Saddam. Han var en diktator og en tyran. Nu er han borte, men amerikanerne opfører sig som diktatorer også.”

Se også:
SAA 216: Løgnenes krig
SAA 216: Danske soldater ud af Irak
SAA 216: Krigsforbrydere truer Belgien
SAA 216: Socialdemokratiet: Progressiv imperialisme?

Flere artikler fra nr. 216

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Irak-krig 2002-?

Siden er vist 2626 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside