Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 229 – 19. maj 2004 – side 3

Christiania: Lovforslag L205

Fra kollektiv til markedsgørelse

Lovforslaget (L 205), der i øjeblikket forhandles i Folketinget, og som af regeringen forventes vedtaget med støtte fra Dansk Folkeparti, kan i korte træk opdeles i tre faser.

Det er sammensat som en snedig og glidende overgang fra kollektiv styring og selvforvaltning, til kulturel ensretning og salg af boliger på markedsvilkår.

Christianias Idioti

Ordensmagten blev udfordret af Christianias Idioti

Første etape starter, når loven træder i kraft den 15. juli 2004. Inden 1. januar 2005 skal alle Christianitter have anmeldt deres individuelle brugsret overfor staten. Christianitterne trues med, at de mister deres ret til deres egen bolig, såfremt anmeldelsen ikke foretages.

Realiseres denne del vil man bryde med Christianias selvforvaltning, hvor brugsret til boliger tildeles på et fællesmøde åbent for alle Christianitter. Derudover har forsvarsministeren frist indtil 1.januar 2006 til at meddele accept eller afslag på fortsat brugsret.

Anden etape løber fra 1. januar 2005. Her iværksættes “lovliggørelsen” af Christiania. Det sociale eksperiment for alternativ livsførelse og udfoldelse skal bringes i orden.

Det indebærer at bygninger skal nedrives, nye “normale” bygninger, som følger alle love og regulativer, skal opføres. Det betyder blandt andet at alle boliger på voldene skal nedrives.

Tredje etape fra 1. januar 2006 bliver perioden, hvor den private ejendomsret og det ”normale” boligmarked skal have sit indtog på Christiania. Den individuelle udstykning bliver foretaget, boliger og regler bliver “normaliserede”, og området skal herefter sælges.

Staten fastsætter et beløb, som Christianitterne så kan vælge at acceptere og på den måde beholde deres bolig. Afgørende bliver derfor tykkelsen på tegnebogen. De resterende boliger, og de boliger som Christianit-terne ikke har mulighed for at købe, vil derefter blive solgt på markedsvilkår. Der bliver, som man kender det fra andre byfornyelser, tale om en social udrensning af de dårligst økonomisk stillede.

Fra www.forsvarchristiania.dk

Se også:
SAA 229: Forsvar Christiania: For enhver pris
SAA 229: Christiania-notat hemmeligholdt
SAA 229: www.forsvarchristiania.dk
SAA 229: Christiania – Hva' nu?

Flere artikler fra nr. 229

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Christiania

Siden er vist 4411 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside