Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 229 – 19. maj 2004 – side 3

Forsvar Christiania

For enhver pris

Klaus B. Jensen

Røde klovnenæser med 3 gule prikker, Christianias Idiotiet, legende hunde, vagabonder med afkølede øl i trækvognen, røde flag – både med og uden de gule prikker, navere, børn og barnevogne, gøgl, teater og masser af glade mennesker.

Det var et festligt optog, der gik fra Christiania den 1. maj – op mod 7000 mennesker var mødt op til morgenmad i Pusherstreet, der efter den seneste tids begivenheder har fået tilnavnet ”Ground Zero”, og gik derefter mod Fælledparken.

Forsvar Christiania-demo 1. maj

1. maj demonstrede 7000 mennesker til forsvar for Christiania. Foto www.forsvarchristiania.dk

Snakken gik lystigt alt imens demonstrationen sneglede sig gennem Københavns indre by – der var ingen tvivl om, at det var Fogh og hans sorte regering, der var skurken. Dermed var scenen også sat til den mere dystre årsag til demonstrationen.

Regeringens lovforslag L205 betyder at Christiania vil forsvinde, og der er ikke meget håb for forslagets behandling i Folketingetog for en dialog om Fristadens fremtid.

Derfor er parolen også blevet skærpet – nu hedder det ikke længere “Bevar Christiania”, men “Forsvar Christiania”. Det er reelt det, der er tale om, for hvis Christiania skal bevares, så skal det forsvares.

Chancerne for en parlamentarisk løsning eller andre juridiske spidsfindigheder er meget små. Fogh og hans regelrette følgesvende har besluttet sig for, at de vil af med Christiania.

I første omgang handler det om at få afværget L205, der som en anden bulldozer vil tromle hen over Christiania. Forsvaret for fristaden gik i gang 1. maj. Anden omgang er den 22. maj, hvor der er indkaldt til stor protestdemonstration i København, hvor forhåbentligt titusindvis af mennesker vil demonstrere til fordel for Christiania.

Demonstrationen den 22. maj vil brede ideen og værdierne om Christiania og dets forsvar endnu længere ud i befolkningen ,end det allerede er, men også lægge et pres på partierne i Folketinget. Forsvar Christiania-initiativet, der er arrangør af demonstrationen den 22. maj, er indstillede på at fortsætte deres arbejde efter demonstrationen og fortsætter med at holde møde hver onsdag i Byens Lys på Christiania.

Alle der ønsker at gøre en indsats for at bevare Christiania er meget velkomne til at deltage – der er brug for mange hænder.

Se også:
SAA 229: Christiania: Lovforslag L205: Fra kollektiv til markedsgørelse
SAA 229: Christiania-notat hemmeligholdt
SAA 229: www.forsvarchristiania.dk
SAA 229: Christiania – Hva' nu?
SAA 229: Christiania: Vi kan vinde

Flere artikler fra nr. 229

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Christiania

Se flere artikler af forfatter:
Klaus B. Jensen

Siden er vist 3170 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside