Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 229 – 19. maj 2004 – side 3

Christiania-notat hemmeligholdt

Det er ikke kun danske oberster, der går ind for tortur, der volder den nyudnævnte forsvarsminister Søren Gade problemer – på Christiania-spørgsmålet er han også kommet under pres.

Forsvarsministeriet har nemlig hemmeligholdt et notat vedr. de juridiske problemer ved en normalisering af Christiania. Flere af folketingets Christiania-ordførere har bedt om lov til at se det hemmelige notat – men det må de ikke for forsvarsminister Søren Gade.

»Det er helt urimeligt, at vi som lovgivere ikke kan få alt relevant materiale at se. Vi risikerer at lovgive med bind for øjnene. Vi betragter det her som en meget principiel sag, for hvornår kan regeringer så fremover undlade at sende relevante oplysninger til Folketinget, når vi sidder med lovarbejdet,« siger SF’s medlem af forsvarsudvalget, Villy Søvndal, i Jyllandsposten den 17. maj.

Men det er jo ikke ligefrem nogen ny praksis fra Fogh-regeringen at producere deres egne beviser og hemmeligholde efterretninger eller for den sags skyld går i krig med “bind for øjnene”.

www.forsvarchristiania.dk

På hjemmesiden kan du finde informationer om aktuelle begivenheder, møder i initiativet, deltage i debatten, se billeder fra demonstrationer og meget meget mere.

Initiativet forsvar Christiania holder møde hver onsdag i Byens Lys på Christiania – alle der vil gøre en indsats for at bevare Firstaden er meget velkomne til at deltage.

Støt forsvar Christiania

Du kan støtte Forsvar Christiania Initiativet økonomisk ved at indbetale et støttebeløb til initiativets konto: Registreringsnummer: 8401 – Kontonummer: 1044751

Christianisér Danmark

Forsvaret af Christiania skal bredes ud til hele Danmark derfor opfordres alle i hele landet til at støtte Christiania, find ligesindede på Forsvar Christiania's hjemmeside.

Se også:
SAA 229: Forsvar Christiania: For enhver pris
SAA 229: Christiania: Lovforslag L205: Fra kollektiv til markedsgørelse
SAA 229: www.forsvarchristiania.dk
SAA 229: Christiania – Hva' nu?

Flere artikler fra nr. 229

Flere numre fra 2004

Se flere artikler om emnet:
Christiania

Siden er vist 5918 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside