Socialistisk Arbejderavis
Nr. 230 – 16. juni 2004 – side 6
Vælt Fogh
Mange bække små ...
Fogh-regeringens popularitet er faldende. Dette har kunnet aflæses i meningsmålinger gennem de sidste par måneder, og senest ved stemmeafgivningen til EU-valget den 13. juni.
Samtidig vokser modstanden mod Fogh også støt. Selv om det kan være svært at få øje på en stor og samlende anti-Fogh bevægelse, så pibler det alligevel frem med mange forskellige initiativer, der praktisk og teoretisk opbygger modstanden mod nyliberalismen og Fogh's regering.
På denne side sætter Socialistisk Arbejderavis fokus på nogle af disse initiativer.
Tjek denne side ud!
www.kritiskdebat.dk
Siden man kunne kalde den danske pendant til Z.net.
Nu er antikapitalismen også blevet synlig på universiteterne!
Førende intellektuelle fra det kritiske forskermiljø har skabt et progressivt debatforum. Dette forum er et af de nyeste skud på stammen af alternativer til den nyliberalistiske dagsorden. Debatten på siden er up to date og kritisk både overfor de herskende ideer, men også over for den danske venstrefløj, der som bekendt kan være lidt gammeldags og tung i røven. Debatterne har selvfølgeligt været præget af EU valget, men debattørerne formår at hive sig ud af den gammeldags nationalistiske EU modstand. Der er gode bud på en vej fremad for venstrefløjen og for et andet fokus i EU debatten.
Debatsiden er alt i alt spændende at snuse rundt på. Man kunne frygte, at en sådan side, skrevet af akademikere, hurtigt blev abstrakt og navlebeskuende, men jeg mener, de formår at komme ud over scenekanten. – god læselyst og brug nu ikke hele sommeren på nettet.
- Leder: Det mener vi
- Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget
- Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark
- “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge
- Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter
- 1968: Året der forandrede alting
- Mere end en Saudi PR-katastrofe
- To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand
- Almindelige menneskers historie: 3. De første store stater og de første klassekampe