Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 23 – Oktober 1986 – side 5

Panik hos hattedamerne

Velgørenhed har altid været på mode hos bankdirektørfruer med hang til kedsomhed.

Men hattedamerne har fået problemer, fordi flygtningesagen ikke kun er et spørgsmål om uskyldige, forsvarsløse børns lidelser i flygtningelejre i fjerne lande, ramt af naturkatastrofer. Det handler i høj grad om folk som er forfulgt af reaktionære regimer og som vil fortsætte kampen i landflygtighed. Nu banker disse flygtninge på direktørfruernes egen dør, og lidelserne rykker ind i baghaven.

I en artikel i Århus Stifttidende lørdag 13. september kunne man læse, at ingen ville samle penge ind til landsindsamlingen “Flygtning 86” i Hadsten, fordi folk tror, at pengene går til flygtningene i Danmark.

Fra “Flygtning 86”s hovedkontor i København siger man i et interview med Socialistisk Arbejder Avis, at det ikke kun er et problem i Hadsten:

“Vi har hørt om flere kommuner, hvor det er et problem at skaffe indsamlere. Vi prøver at imødegå det ved i lokalradioerne og lokalbladene at gøre opmærksom på, at “Flygtning 86” udelukkende er til fordel for flygtninge i udlandet. At pengene går til at gøre forholdene for flygtninge tålelige andre steder i verden, således at de måske netop ikke kommer til Danmark.”

Racisme

Også Røde Kors – hvis medlemsskare hovedsaglig består af hattedamer – har problemer. Røde Kors står for administrationen af flygtningelejrene i Danmark. Det engagement har Røde Kors måttet betale for: ca. 15.000 medlemmer har forladt organisationen.

Derfor kører Røde Kors en offensiv for at gøre klart, at det slet ikke er dem, der er ansvarlige for flygtningepolitikken. Medlemmerne skal ikke bebrejde dem for, at der kommer så mange flygtninge til landet.

De humanitære organisationer underlægger og tilpasser sig den øgede racisme og fremmedhad i stedet for at gå i krig mod disse holdninger.

Hattedamerne og de humanitære organisationers dobbeltmoral skriger til himlen. De humanitære idealer svigter, når problemerne rykker for tæt på – og antaster borgerskabets egne politiske idealer.

Se også:
SAA 23: Grænser skaber flygtninge: Luk dem op
SAA 23: Ny rapport: Danmark udøver terror

Flere artikler fra nr. 23

Flere numre fra 1986

Siden er vist 1602 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside