Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 246 – 21. september 2005 – side 1

De rige er blevet 200 milliarder kr. rigere

Grådigheden kender ingen grænser

De siger: mere arbejde, mindre ferie, mere profit

Vi siger: mere ferie, kortere arbejdstid og ingen privatiseringer

De rige i Danmark udgør et eksklusivt selskab på under 1 % af befolkningen. Alligevel kræver de at vi andre skal opgive velfærdsgoder som efterløn, kortere arbejdstid og mere ferie, så de kan skrabe mere til sig selv.

I det første halvår er de danske aktier blevet 162 milliarder kroner mere værd. De store danske virksomheder har fået et overskud på 30 milliarder og de rigeste 10 % har haft store gevinster af skattestop og stigende huspriser.

Det store flertal af danskere har kun haft en mindre fremgang i indkomsten, mens de fattigste 10 % har faldende købekraft. Når vi deltager i forbrugsfesten er det på kredit.

Velfærdsgoder som efterlønnen har vi selv betalt gennem skatten. Den kortere arbejdstid og de ekstra feriedage har vi betalt gennem højere produktivitet på arbejdspladserne. Vi løber stærkere og stærkere.

Derfor har vi brug for mere ferie og et kortere arbejdsliv. Når de rige kræver voldsomme angreb på velfærden, gør de det af grådighed. Når vi forsvarer velfærden og efterløn, så handler det om solidaritet.

Læs interview på side 5 med Anders Olesen, formand for Byggefagenes Samvirke, om Velfærdskommisionens anbefalinger.

Støt Socialistisk Arbejderavis

Modsat resten af pressen. Hudfletter Socialistisk Arbejderavis Bush, Blair og Foghs løgne og hykleri, når de snakker om demokrati og frihed. Hver tredje uge kan du læser om alle de mennesker som kæmper for en bedre verden, i Danmark og resten af verden. Hver tredje uge kan du finde argumenter mod krig, undertrykkelse og kapitalisme.

Socialistisk Arbejderavis får ikke støtte fra de rige eller magtfulde. Vi har kun de midler som vores læsere og støtter giver os. Derfor har vi igangsat en støtteindsamling for Socialistisk Arbejderavis – læs mere på side 3.

Se også:
SAA 246: Interview med Anders Olesen, TIB: Brug for kortere arbejdstid og mere ferie
SAA 246: Hjælp Socialistisk Arbejderavis med at indsamle 15.000 kr.

Flere artikler fra nr. 246

Flere numre fra 2005

Siden er vist 964 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside