Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 254 – 6. april 2006 – side 6

Arbejderklassen på banen i USA

Kristine Bak Nielsen

De sidste par uger er der rykket en massiv bølge af protester og demonstrationer ind over USA.

Los Angeles 25. marts: 1 million. på gaden

Los Angeles 25. marts: 1 million. på gaden

Protesterne mod de nye anti-immigrationslove har været dårligt dækket af europæiske medier, men de har ikke desto mindre været massive og med generalstrejke-karakteristika. Og lørdag d. 25. marts demonstrerede 1 mio. mennesker i Los Angeles.

Tiltaget, der er kendt som HR 4437, kriminaliserer ikke kun illegale immigranter, men også alle enkeltpersoner eller organisationer, som prøver at hjælpe dem. Det er blot endnu en lov, der skal marginalisere og udstøde illegale indvandrere. På trods af at det er de indvandrere, der udgør en stor arbejdsstyrke og ofte findes i lavt betalte og upopulære jobs.

En af folkene bag de store demonstrationer, Rhadamés Morales udtaler: “Vi varmer op til en kamp, der skal være meget større, for denne lov er ikke kun imod immigranter, den fremmer racismen og terrorismen imod alle mennesker. Loven ignorerer, at dette land er bygget af immigrerede arbejdere. Vores næste skridt skal være at arrangere en massiv protest i Washington D.C. foran kongressen.”

Enrique Morones, der er initiativtager til et projekt, hvor frivillige redder menneskeliv blandt de immigranter, der ulovligt krydser grænsen fra Mexico, udtaler til Socialist Worker (US), at den stigende racisme, som HR 4437 fremhæver, skal aflede opmærksomheden fra de virkelige problemer. Indvandrerne får skylden for landets dårlige økonomi, og racismen fungerer samtidig som afledningsmanøvre for USA’s problemer med besættelsen i Irak.

Protesterne udtrykker et Amerika, som forsøger at skabe en anden verden gennem pres fra neden. Lige som det er tilfældet med Chirac i Frankrig og Thaksin i Thailand.

Se også:
SAA 254: Oprør i Frankrig, USA, England, Thailand og Hviderusland

Flere artikler fra nr. 254

Flere numre fra 2006

Se flere artikler af forfatter:
Kristine Bak Nielsen

Siden er vist 2673 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside