Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 254 – 6. april 2006 – side 16

Oprør i Frankrig, USA, England, Thailand og Hviderusland

Verden over er befolkningerne godt trætte af magthaverne, og de viser deres utilfredshed i massive protester. Arbejderklassen er kommet på banen og parat til at forandre verden.

I Frankrig ryster Chirac i bukserne lige nu. Millioner er på gaden, og protesterne og strejkerne vil fortsætte, indtil den forhadte CPE-lov smides på møddingen.

I Thailand udskrev Thaksin nyvalg efter massive protester i byerne, blot et år efter han blev valgt som leder. Det er fortsat usikkert, om han rider stormen af sig ovenpå valget, som millioner har boykottet.

I Hviderusland har man forsøgt at gennemføre en “orange revolution“, men et brutalt politi har for et øjeblik taget modet fra befolkningen og sat revolutionen på stand by.

I USA har 300.000 arbejdere i Chicago og op mod en million i LA. demonstreret mod racistiske tiltag, der vil reducere udenlandsk arbejdskraft til daglejere, som kan fyres, smides på gaden og sendes hjem til Mexico i dyb fattigdom.

I England har de netop haft den største strejke og manifestation siden 1926. 1½ million blev hjemme fra arbejde og gik på gaden d. 28. marts for at forsvare deres efterløn.

I Danmark har FOA indsamlet 153.000 underskrifter til forsvar for vores efterløn, og senest var 16.000 lærere på gaden d. 22. marts, mod et folkeskoleforlig, som vil smadre pædagogikken og fagligheden.

Det er nu arbejderklassen rykker, det er nu, alle vi, som er socialister, skal være med til at banke modstanden op i Danmark. Derfor er det også enormt vigtigt, at vi bliver flere organiserede socialister. ISU mener, at det er modstanden fra neden, som kan ændre verden. Er du enig, skulle du melde dig ind i ISU og være med til at opbygge en massebevægelse, som kan udfordre Fogh, Pia og Bush. En bevægelse, som kan udfordre kapitalismen og skabe socialisme.

Meld dig ind ISU og få Socialistisk Arbejderavis gratis
www.socialister.dk

Se også:
SAA 254: Det mener vi: Europa strejker mod nyliberalismen
SAA 254: Arbejderklassen på banen i USA
SAA 254: Thailand i oprør
SAA 254: 4-siders-tillæg: Frankrig i oprør: Store strejker og demonstrationer ryster den franske regering

Flere artikler fra nr. 254

Flere numre fra 2006

Siden er vist 2644 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside