Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 294 – 14. januar 2010 – side 14

ALBA-folkemøde

Astrid Nielsen

På en frysende decemberaften varmede deltagerne til Alba-folkemødet Valbyhallen op med jubel, slagråb, trampen og svingende flag. Omkring 4000 glade mennesker var mødt op for at høre Latinamerikanske socialister komme med deres bud på en bæredygtig fremtid. På scenen var Hugo Chavez sammen med Bolivias præsident, Evo Morales, Cubas vicepræsident, Estaban Lazo og Nicaraguas udenrigsminister Samuel Santos Lopez.

Morales skældte ud på politikerne i Bellacenteret. På elvtedagen af klimatopmødet havde de stadig ikke nærmet sig et forslag.

I stedet burde klima-problemerne løses ved en verdensomspændende folkeafstemning, som Morales – i miniformat – førte ud i livet ved at lade salen af hujende og trampende deltagere svare på 5 spørgsmål omkring klimaretfærdighed; “Er I enige i, at vi skal genoprette harmonien med naturen og Moder Jord? Er I enige i at standse overforbrug og spild? Er I enige i at overføre alle de penge, der bruges på krige til klimaet i stedet.“ “SI“ svarede salen – alle var enige.

Chavez indtog scenen. Under slagråb fra de begejstrede tilskuere fik han citeret både Rosa Luxemburg, Fidel Castro, Simon Bolivar og den danske filosof Søren Kirkegaard. Han kritiserede politiets hårde undertrykkelse i Københavns gader, og at de folkelige organisationer ikke længere kunne deltage i forhandlingerne i Bellacenteret. Men han fik ikke sagt mere i sin næsten to timer lange tale, end Morales gjorde på 20 minutter. Alligevel var stemningen høj, “Et forenet folk kan aldrig besejres“ råbte publikum.

Da mødet var slut, var det et opløftet publikum som trodsede sneen og forsvandt ud i den kolde decembernat. Sjælen i ALBA har indgydt håb til de tusinder af mennesker, som var samlet i Valbyhallen. Et håb om et solidarisk og bæredygtigt alternativ.

Se også:
SAA 294: Hvad skete der egentlig på klima-topmødet?
SAA 294: Efter klimatopmødet: En global bevægelse er født
SAA 294: Klimaforum: Vi må skabe vores eget rum, dagsorden og løsninger

Flere artikler fra nr. 294

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
COP-15

Se flere artikler af forfatter:
Astrid Nielsen

Siden er vist 2356 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside