Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 297 – 30. april 2010 – side 4

Engelske universiteter kæmper imod nedskæringer

Jakob L. Krogh

De massive nedskæringer i den offentlige sektor rammer alle steder. I England bliver der skåret voldsomt ned på universiteterne. Heldigvis bliver der samtidig organiseret modstand mod nedskæringerne. På flere universiteter har undervisere og lærere været i fælles aktion.

Besættelse og strejker

Den 3. marts besatte omkring 80 studerende Sussex universitet, mens der var støttedemonstrationer uden for. Samtidig stemte underviserne om at gå i strejke imod fyringerne af 115 undervisere. Med en stemmeprocent over 80 stemte 3/4 af underviserne for strejke og viste at der var vilje til kamp.

Lader sig ikke skræmme

Universitetsledelsen reagerede ved at tilkalde politiet. Politiet mødte talstærkt op, 16 mandskabsvogne skulle der til at transportere det store politi-opbud. Politiet angreb de studerende med køller og peberspray. Seks af de studerende der organiserede protesterne blev suspenderet fra universitetet.

Hverken de studerende eller underviserne lod sig skræmme af den hårde fremfærd. Tværtimod svarede de igen med yderligere besættelser, samtidig med den planlagte strejke. Dette fik universitetsledelsen til at opgive suspenderingen af de studerende.

Studerende og undervisere i samme kamp

Paul Cecil fra UCU, den engelske fagforening for universitetsansatte, beskriver strejken med følgende ord; “Der er en fantastisk deltagelse i dag, en meget solid strejke. Og vi var meget glade for den støtte vi fik fra de studerende. De besættende studerende var her kl. 7 og hjalp med at etablere en blokade. Han fortsætter: “Dette skulle ske over hele landet.“

Heldigvis har flere universiteter fulgt trop. På University College London og University of Westminster stemte undervisere og forskere den 21. april for strejke. Samtidig har der også været strejker på Leeds University.

Billedtekst
På University College London og University of Westminster stemte undervisere og forskere den 21. april for strejke.

Jakob Lausch Krogh

Se også:
SAA 297: Den frie forskning til salg på Københavns Universitet
SAA 297: Årsmøde i PLS – Pædagogstuderendes Landssammenslutning

Flere artikler fra nr. 297

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Studenterkamp (int.)

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 2389 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside