Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 298 – 2. juni 2010 – side 8

Krisepakken

Begrænsning i børnecheck er racistisk

VKO’s nedskæringer rammer børnefamilierne, og især indvandrere. Begrænsningen i børnechecken til max 30.000 om året kom efter Dansk Folkepartis ønske. Den vil ramme alle, der får tre børn eller flere, men formålet er især at ramme indvandrere fra ikke-vestlige lande.

40 % af familierne, hvor begge forældre er indvandrede får tre eller flere børn. I etnisk danske familier er det kun 17 %, der får tre børn eller flere.

Pia Kjærsgård lægger da heller ikke skjul på intentionerne. Som hun udtaler til Ritzau: “TV2 havde et indslag med en meget, meget sød dansk familie med seks børn. Der rammer det altså også. Men det er da fuldstændig rigtigt, at det rammer folk, som får mere end seks, syv, otte, ni... 10 børn. Og vi ved rent statistisk også – i de fleste tilfælde – hvem det er. Det er jo så bare en kendsgerning,“

50.640 børn fra 14.158 indvandre familier vil blive ramt. Det vil give familierne en dårligere økonomi og en dårligere opvækst for en gruppe, der i forvejen er hårdt presset.

Ved at designe lovene så de rammer indvandrere der får mange børn, opnår Dansk Folkeparti at styrke racismen i Danmark på flere områder.

Med Loven sender de et tydeligt signal til alle indvandrere og danskere om, at det er et problem, at indvandrere får mange børn.

Tidligere nedskæringer – for eksempel VKO’s efterlønsreform – er blevet begrundet med, at der om 30 til 40 år ikke var arbejdskraft nok til at opretholde velfærdssamfundet. Den arbejdskraft, der kunne komme fra indvandreres børn, må åbenbart ikke blive brugt til at opretholde velfærdssamfundet. Af andre fremmedfjendske tiltag er der flere gebyrer for udlændinge på 100 mio. kr. og en forventet skærpelse af flygtninges muligheder for at opnå fuld folkepension.

Se også:
SAA 298: Krisepakken: Dårligere løn- og arbejdsforhold
SAA 298: Krisepakken: Klassetæsk eller klassekamp?

Flere artikler fra nr. 298

Flere numre fra 2010

Siden er vist 1827 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside