Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 304 – 2. december 2010 – side 2

Kærlighed uden grænser

Morten Rasmussen

Pointsystemet var åbenbart den dråbe der skulle til, for at få bægeret til at flyde over for rigtigt mange mennesker. Der kom hurtigt en ganske højlydt kritik fra baglandet i både S og SF, men desværre fastholdt toppen, at man skulle have et pointsystem i en eller anden form.

Det er på denne baggrund at initiativet Kærlighed uden Grænser er groet frem. Og på ganske kort tid er begivenheden på Facebook nået utroligt langt ud. Der er i skrivende stund inviteret 68.000 mennesker, og mere end 11.000 har sagt de kommer eller måske kommer. Dette er på størrelse med begivenheden til den store demonstration under klimatopmødet.

På det første mobiliseringsmøde var vi da også 35-40 deltagere, på trods af det var den første aften med sne og rusk. Der var en rigtigt god stemning. Alle var ivrige efter at komme i gang med at gøre demonstrationen stor, og der blev sendt invitationer ud til repræsentanter for fagbevægelsen og repræsentanter for baglandet i S+SF.

Der var hurtigt gode nyheder, da Dennis Kristensen fra FOA meget gerne ville komme og tale, og lidt senere meldte også Trine Pertou Mach fra SF sig på banen.

Styrk bevægelsen – Træk S+SF til venstre

Der blev med glæde takket ja til Dennis Kristensen fra FOA, og dermed var den første vigtige brik i at række ud til den brede arbejderklasse sikret. Desværre valgte koordineringsgruppen i initiativet at takke nej til Trine Mach som taler, dog ikke enstemmigt.

Og hvorfor er det nu den store skam, kunne man spørge?

For det første er der spørgsmålet om at få baglandet i et af de to store oppositionspartier med. Der vil helt sikkert dukke en del op på dagen, der tilhører denne gruppe. Men med én der taler deres sag, ville vi kunne nå endnu længere ud.

For det andet blev der argumenteret med, at hun ville give Villy S et figenblad at gemme sig bag. Nej, tværtimod, så var det netop kritikken fra Trine Mach, Özlem Cekic, Kamal Qureshi m.fl., som tvang S-SF til at stemme nej og Helle T til at sige ”Nok er nok”. Dermed viste de, at man kun kan give VKO et nederlag ved at sige nej – ikke ved at være følgagtige, som Villy S ønsker.

For det tredje, så er det at få opbygget en stærk bevægelse fra neden, der netop også inkluderer de kritiske røster i S og SF, det alt overskyggende stærkeste kort, vi overhovedet vil kunne stå med. Og det er netop her, at vi giver os selv problemer i opbygningen af en sådan bevægelse, hvis vi ikke tager de modige folk i S og SF, der er villige til at kæmpe, med i kampen.

Når alt dette er sagt, ændrer det dog ikke ved, at initiativet Kærlighed uden Grænser er et enormt stærkt skridt i den rigtige retning. Derfor skal der da også lyde en stor opfordring til alle om at deltage i diskussionerne, der skal bringe denne kamp videre frem.

Første skridt er selvfølgelig at deltage på demonstrationen 8. december på Christiansborg Slotsplads, men forhåbentlig kan vi lykkes med at fortsætte kampen derefter, og der er alle kræfter vigtige.

Morten Rasmussen er aktiv i Kærlighed uden grænser

Se også:
SAA 304: Apartheid Danmark
SAA 304: Anti-Racistisk Netværk i Odense vil have Kærlighed uden Grænser
SAA 304: Kærlighed uden grænser i Århus
SAA 304: Villys destruktive kynisme
SAA 304: Introduktion til socialisme: Racisme er klassepolitik

Flere artikler fra nr. 304

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Morten Rasmussen

Siden er vist 2325 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside