Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 307 – 7. marts 2011 – side 16

Demonstration 2. april

Afskaf VKO

Christine Kyndi

En gruppe under navnet ”Afskaf VKO” har arrangeret demonstrationer i København, og måske Århus, for at protestere mod regeringens politik. Socialistisk Arbejderavis har snakket med en af arrangørerne, Ulrik Mersø.

Ulrik Mersø forklarer, at ”Afskaf VKO” er en gruppe, der er opstået spontant omkring utilfredsheden med VKO-regeringens politik. De tog initiativ til at anmelde en demonstration, skrive et manifest, og så begyndte de at invitere folk på Facebook. Det viste sig at interessen for at protestere mod VKO var stor.

Som et konkret punkt for utilfredsheden nævner Ulrik Mersø regeringens asociale økonomiske politik:

”Regeringen vil have de mest udsatte grupper til at betale regningen for de skattelettelser, den har givet til den velstillede del af befolkningen. Det er en kold og kynisk tilgang til politik, hvor man giver de økonomiske argumenter forrang. De sociale aspekter har ikke særligt stor værdi i regeringens optik.”

Også regeringens arrogance og løgne er Ulrik Mersø træt af. Han siger:

”I det hele taget er der sag på sag med vildledning af samråd eller Folketinget, hvor man glemmer at fortælle noget, eller hvor man decideret svarer forkert. Regeringen slipper hele tiden for det ansvar de har, fordi DF og Liberal Alliance holder hånden over dem. VKO er hævet over al kritik, der er intet at komme efter. Men sag på sag viser, at der er rigtigt meget at undersøge.”

Ulrik Mersø ser demonstrationen som en anledning til at udtrykke frustrationen med VKO-regeringens politik, og til at bringe de utilfredse sammen for at give dem selvtillid.

Som talere til demonstrationen vil ”Afskaf VKO” invitere både oppositionens politikere og folk, som kan fortælle ”de historier fra virkelighedens verden, som konkret skaber utilfredshed og modstand”.

Det drejer sig bl.a. om Bedsteforældre for Asyl og om Per Ramsdal, præsten fra Brorsons Kirke, der ”oplevede hvor voldsom og afstumpet staten er blevet i forhold til mennesker der er i en så ulykkelig situation”.

Se også:
SAA 307: Anti-kapitalistiske advarsler til en ny regering

Flere artikler fra nr. 307

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 3027 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside