Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 310 – 1. juli 2011 – side 2

Interview

Solidaritet på tværs

Lotte Wittendorff Laursen

Fremtidsfighters Århus lavede torsdag 26. maj klokken 7.30 blokade foran CSCs lokaler uden for Viby, da en stor gruppe af stilladsarbejdere kom forbi i deres stilladsbiler for at vise deres sympati med de CSC-ansatte og støtte op om blokaden.

Socialistisk Arbejderavis har i den forbindelse talt med Jeppe Weng Mikkelsen, formand for Århus stilladsarbejderklub.

Hvorfor valgte i at støtte op om blokaden?

”Fordi det selvfølgelig er et stort problem for hele vores samfund, hvis den måde at ansætte folk på, som er på vej ind her, får lov at skubbe vores overenskomstfordel ud, så er vi godt nok ilde stedt som velfærdsstat. Derfor vedrører det alle, når der foregår sådan noget på en arbejdsplads, som det, der foregår hos CSC lige nu. Det var sådan set det, der var tanken bag, at vi ville stille op.”

Men det var ikke helt selvindlysende fra begyndelsen, at de skulle deltage i blokaden. For hvis medlemmerne fortsat skal støtte op om klubbestyrelsen i Stilladsklubben, er det vigtigt, at de har forståelse for aktiviteterne:

”Vi skal ikke risikere splittelse. Vi er jo bare en flok stilladsarbejdere. Det er ikke alle, der går op i politik, ud over det som ligger i deres egen branche. De er solidariske med sig selv og hinanden og vil ikke have forståelse for, hvis vi begynder at opføre os som et politisk parti.”

For det er tilliden til klubbestyrelsen, der er klubbens styrke ifølge Jeppe Weng:

”der er nogen af vores medlemmer, der ikke ved så meget om, hvad det handler om, men har tillid til, at hvis vi i klubbestyrelsen siger, at det her er vigtigt for os, så kommer vi. Det er det, vi gør en ære ud af. Det er den måde, vi har en styrke på.”

Hvordan var din erfaring så med folk bagefter, der havde deltaget i det her? Hvordan var deres indstilling inden, og hvordan var den bagefter?

”Sådan noget er jo altid med til at åbne folks øjne. Hvis ikke de har været bevidste om et problem, så er sådan en aktion jo altid efterfølgende med til, at de lægger mærke til det, når der er noget i TV-AVISEN om CSC. Det er jo ikke noget, man hører om, hvis ikke man læser Computerworld eller læser aviser i øvrigt. Så er det ikke sikkert, at man ved, hvad der foregår selv om, det har været under opsejling i mange år.”

Under alle omstændigheder så havde stilladsarbejdernes opbakning stor betydning for os, der deltog i blokaden og på venstrefløjen generelt. For solidaritet på tværs af arbejdsområder viser, at der meget vel kan være noget nyt under opsejling i klassekampen.

Se også:
SAA 310: Interview: Erfaringer fra en strejkende på CSC
SAA 310: CSC: Et unødvendigt nederlag

Flere artikler fra nr. 310

Flere numre fra 2011

Se flere artikler af forfatter:
Lotte Wittendorff Laursen

Siden er vist 1811 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside