Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 313 – 14. oktober 2011 – side 9

Søndag den 9. oktober

Stemningsrapport fra Wall St

Sandra Gufler

Da jeg ankommer til Wall Street, er det første jeg ser en flok turister der tager billeder af en række 99’ere med skilte og bannere – “We are the 99 procent – join us”, siger ét, “I don´t respect you either”, siger et andet.

Turisterne behandler tilsyneladende hændelserne som var de endnu en seværdighed på den 5- eller 10-dages ferie til New York, men oprørere forsøger at trænge igennem. De råber, at et billede skal ledsages af et spørgsmål til dem. Turisterne involverer sig dog ikke.

Det samme kan siges om politiet på denne dag. Modsat hvordan jeg har oplevet dem i andre langt mindre truende situationer, opfører de sig ekstremt roligt. Jeg undrer mig. De står egentlig bare i yderkanten af gaden og holder styr på trafikken, til trods for at man har hørt mange steder fra, at Wall Street har et stærkt program i dag.

Den mellemstore plads er fyldt med mennesker og i midten sidder folk samlet i en kæmpe cirkel. Mange af dem har været her længe, kan man se: De har presenninger, lidt bagage og mad.

Omkring midten står en mand i rød T-shirt og præsenterer sine analytiske slagord, som flokken gentager, en linje ad gangen. Her står Slavoj Žižek, en slovensk ny-marxistisk filosof og en mand, der ikke er her for at feriere, og han gør det godt. Jeg bliver oprigtig rørt som jeg begynder at stemme i, og jeg hører at mange forskellige mennesker omkring mig gør det samme.

“I like being worshipped. I’m a horrible person,” svarer Slavoj Žižek efterfølgende med pennen i hånden, da han i en kritisk tone bliver spurgt om hans mening om at signere bøger.

Og i dette billede, og i Žižeks ironiske kommentar, ligger der en masse information om situationen på Wall Street, som den kommer mig i møde i dag, søndag d. 09/10-2011.

På den ene side er en lille flok her, som en slags turister eller for at få signeret en bog af Žižek i dagens anledning. På den anden side er der mennesker i tusindtal organiseret fra de ”99 procent”.

Se også:
SAA 313: Occupy Wall Street
SAA 313: Proletarer i alle lande, foren jer!
SAA 313: USA: Millionærskat, givet det mening?

Flere artikler fra nr. 313

Flere numre fra 2011

Se flere artikler om emnet:
Krise og modstand - USA

Se flere artikler af forfatter:
Sandra Gufler

Siden er vist 2197 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside