Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 317 – 13. februar 2012 – side 16

Alle antiracister til Århus 31. marts

Dennis Strøm Petersen

Den 18. januar kom det frem, at europæiske højreekstremister planlægger en anti-islamisk demonstration i Århus lørdag den 31. marts.

Bag indkaldelsen står angiveligt European Defence League, som dækker over en række nationale grupper, bl.a. i Danmark, der inspireret af English Defence League (EDL) er blevet dannet de seneste par år.

EDL har sine rødder i det engelske hooligan-miljø, og deres stifter og leder Stephen Lennon er da også dømt for både overfald og for at lede gadeslagsmål. Den højreekstreme massemorder Anders Breivik er varm tilhænger af EDL og har tidligere deltaget i en af deres demonstrationer.

I demonstrationen deltager også Stop Islamisation of Europe. Denne gruppe benytter sig lige som EDL af en ekstremt aggressiv racistisk retorik, og selv om den i modsætning til EDL ikke er direkte voldelig, er gruppen og dens medlemmer dog ifølge bl.a. Redox’s ORG-rapport i tæt forbindelse med folk fra voldelige, nazistiske grupperinger som f.eks. White Pride.

Bagmændene har erklæret, at den racistiske demonstration er et startskud til en bredere europæisk Defence League bevægelse. Demonstrationen er et klart forsøg på at styrke den racistiske højrefløj i både Europa generelt, hvor den flere steder er på fremmarch, og i Danmark, hvor den synes at være i krise.

Modstand

Dette projekt må ikke lykkes og det er derfor vigtigt, at der bliver mobiliseret bredt til en stærk mod-demonstration i Århus den 31. marts. Arbejdet med at planlægge mod-demonstrationen og mobilisere til den, er allerede sat i gang i både Århus og København. Jo flere deltagere og anbefalere, jo bedre.

Så alle kan hjælpe ved f.eks. at bede deres fagforening, parti eller anden organisation om at støtte eller anbefale mod-demonstrationen, ved at mobilisere til og måske indkalde til møde om den på uddannelsesstedet eller arbejdspladsen. Allerede nu, er der siden nyheden om EDL’s demonstration, opstået antiracistiske grupper på enkelte københavnske gymnasier.

Arbejdet er kun lige begyndt, men inden længe kommer der flere detaljer om demonstrationen og om hvordan, man kan deltage i arbejdet. Når det sker, vil du kunne læse information og finde link til den organiserede facebook-gruppe på www.socialister.dk.

Se også:
SAA 317: Hvordan bekæmper vi nazismen?
SAA 317: Bomben i Søllerødgade

Flere artikler fra nr. 317

Flere numre fra 2012

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Se flere artikler af forfatter:
Dennis Strøm Petersen

Siden er vist 3929 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside