Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 318 – 16. marts 2012 – side 11

Succesfuld blokade mod nazileder

Jesper Juul Mikkelsen

Tirsdag den 6. marts blokerede 200 aktivister et medlemsmøde i Venstres Ungdom i København. VU havde i anledning af deres temamåned om nationalisme indkaldt ny-nazisten Daniel Carlsen som oplægsholder.

Daniel Carlsen er leder af nazi-partiet Danskernes Parti og har tidligere udtalt: ”Jeg har stadig mit første jødedrab til gode”.

Nyheden om at Daniel Carlsen var inviteret til møde blev kendt søndag eftermiddag og allerede søndag aften samlede 30 – 40 aktivister sig til møde for at finde ud af hvad vi skulle gøre. På under to døgn lykkes det at samle 200 mennesker til blokade. Der var god stemning og godt sammenhold blandt demonstranterne.

Der var printet en simpel løbeseddel, under overskriften Ingen platform til nazister og som kort fortalte hvorfor vi var mødt op.

Det var en meget effektiv måde at fortælle forbipasserende hvad der foregik og hvorfor vi holdt blokaden. Dette var med til at sikre, at vi mødte opbakning og forståelse fra de forbipasserende, og det skabte en anti-nazistisk stemning i hele området omkring mødet.

Som konsekvens af det gode arbejde dukkede kun 10 VU'ere op til mødet som var synligt påvirkede af de mange demonstranter. Alt i alt må aktionen siges at være en succes og er et signal om, at evt. kommende antinazistiske blokader kan blive endnu større.

Det eneste problem på dagen var politiet. De brugte mange resurser på at sikre mødet for nazi-lederen, hvilket i sig selv er kritisabelt. Ydermere angreb de mange politimænd de hjemadgående demonstranter med knipler og peberspray efter at blokaden var afsluttet. De skulle skamme sig.

Se også:
SAA 318: Derfor skal vi til Århus 31. marts
SAA 318: English Defence League: Voldelige racister og fascister
SAA 318: Indvandrere har ikke skabt den økonomiske krise
SAA 318: Larmende mod-demonstration ved nazi-møde i Århus
SAA 318: Film: Bomben i Søllerødgade: Et levende historisk dokument om Søllerødgade-bomben
SAA 318: Interview med film-bagmand: Bombemordet i Søllerødgade

Flere artikler fra nr. 318

Flere numre fra 2012

Se flere artikler om emnet:
Venstre
Nazister

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 2472 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside