Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 318 – 11. april 2012 (Kun online)

2. udgave: Interview

København for Mangfoldighed

Jørn Andersen

København for Mangfoldighed sendte 8 busser med 450 mennesker til demonstrationen i Århus. Initiativet blev oprettet af anti-racistiske og faglige organisationer, politiske partier m.fl. for at bakke op om demoen i Århus.

Kathrine Bødker Tegllund er faglig sekretær i PLS, Pædagogstuderendes Landssammenslutning, som var en af initiativtagerne. Vi spurgte hende:

Hvordan kunne I sende 450 mennesker fra København til Århus?

Et godt planlægningsarbejde. Og så har vi ramt ind i noget, som berører rigtigt mange mennesker. Mange føler et behov for at markere, at vi ønsker et mangfoldigt samfund, uanset om du er fra et politisk parti eller en fagforening.

Og så har det været nemt at få informationer bl.a. via vores infomøder, hvor vi orienterede om turen, og hvor repræsentanter for Århus for Mangfoldighed kunne svare på spørgsmål.

Hvad får jer som Pædagogstuderendes Landssammenslutning til at gå ind i sådan et initiativ?

Mange ting, men vi tror på, at vi skal være en faglig organisation, der også tør at gå forrest og forholde os til andet end det, der berører pædagog-uddannelsen meget, meget snævert.

Vi har et ansvar for at politisere vores medlemmer og aktivere dem inden for den ramme af samfundssyn og menneskesyn, som vi tror på. Og som også er dybt relevant for os til det fag, vi skal ud og arbejde i som pædagoger, når vi bliver færdiguddannede.

Hvordan er det relevant?

Mange af os kommer til at arbejde med mennesker, som nogle af disse organisationer, Danish Defence League og English Defence League, har nogle problemer med.

Vi skal skabe plads til disse mennesker i vores pædagogiske arbejde og i samfundet generelt. Derfor skal vi forholde os til, når grupper prædiker andre menneskesyn end det menneskesyn, der ”rummer alle, som rummer alle”.

Hvordan har reaktionen fra jeres medlemmer været på, at I har været med i dette initiativ?

Positiv. Der er måske ikke taget 50 af sted fra en bestemt pædagoguddannelse i København, men folk har nikket til det og forstået det og haft en positiv oplevelse med, at deres studieorganisation er gået ind i det. Det har været en succes-oplevelse for vores organisation.

Skal der ske mere i København for Mangfoldighed?

Der er klart et behov for at samle op og få skabt en platform, hvor vi kan fortsætte den mobilisering, som blev skabt til 31. marts.

Vi fortsætter bl.a. med et debatmøde i slutningen af maj, hvor vi kan blive klogere på de nazistiske organisationer i Danmark og Europa. Men også hvor vi kan komme som aktivister og diskutere, hvilke aktionsformer vi tror på eller ikke tror på.

Se også:
SAA 318: Århus 31. marts: 30-1 til anti-nazisterne

Flere artikler fra nr. 318

Flere numre fra 2012

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 2010 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside