Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 321 – 1. juli 2012 – side 3

Det mener vi

De pisser jo på os!

Og det vil vi, som Johanne Schmidt-Nielsen helt rigtigt siger, slet ikke finde os i.

SPØRGSMÅLET vi som venstrefløj nu må stille os er: hvad er det vi skal gøre for at gøre op med den vanvittigt højredrejede økonomiske politik som SF-R-S regeringen helt ublu og uden kontakt med deres egen vælgerbase, angriber os med?

Bør Enhedslisten aktivt trække stikket til regeringen og bringe den til dens fald? I udgangspunktet er det ikke noget vi kan anbefale. Ikke fordi vi har et specielt kært forhold til regeringen – læs ældre udgaver af avisen og se, at vi har været dens argeste modstander fra dag 1.

Vi skal ikke aktivt bringe regeringen til fald lige nu, ud fra helt nøgterne overvejelser om, hvilken strategi der kan gennemføre de bedste resultater for arbejderklassen.

Omvendt skal vi heller ikke gøre noget aktivt for at holde regeringen fuld af løgnere og klasseforrædere oppe. Igen er det helt rigtigt, når Johanne Schmidt blot konstaterer, at regeringen med deres nye støtteparti Venstre, vel selv har sikret sig et parlamentarisk grundlag, når finansloven skal forhandles til efteråret.

HVIS Enhedslisten vælter regeringen nu, står Venstre og Konservative klar til at gennemføre en endnu værre politik. Hvor usandsynligt det end kan lyde, kan det lade sig gøre, fordi at arbejderklassens traditionelle organisationer, minus Enhedslisten, er fuldstændigt klædt af. Det gælder selvfølgelig S og SF men også fagtoppen der uden at blinke, var klar til at sælge helligdagene til kapitalisterne i Dansk Arbejdsgiverforening.

Modstand!

Den kraft, som stoppede helligdagstyveriet, var fagbevægelsens almindelige medlemmer og tillidsfolk. Fra hundreder af arbejdspladser lød meldingen: Nu er det nok.

Tillidsmandsmøder sendte samme besked: Vi har allerede betalt med forringelse af efterløn og dagpenge. Vi vil ikke blive ved og ved med at betale for krisen.

Først da presset fra neden blev stort nok, sagde fagtoppen NEJ til helligdagstyveriet.

De almindelige medlemmer er sammen med alle os andre, der enten er organiseret andre steder eller er studerende og arbejdsløse, de eneste der også kan stoppe skattereformen og formulere en lighedsskabende politik der anviser solidariske svar på krisen.

Blot 24 timer efter skattereformen blev præsenteret, var der allerede taget initiativ og afholdt en spontan demonstration der udviklede sig til en art folkemøde, hvor bevægelsens næste skridt blev diskuteret. Selvom der var mange gode folk der kommer fra forskellige mindre protestmiljøer – især når man tænker på den akutte organisering – gav de demonstrerende hinanden håndslag på at gå bredere ud i ens lokale fagforening, vennekreds og uddannelsesinstitution og få flere folk med.

Allervigtigst var enigheden om at arbejde på at gøre bevægelsen åben for de mange menige skuffede socialdemokrater og SF’ere – og ikke blot en Enhedslisten kampagne.

Det rigtige skridt er derfor ikke at vælte regeringen uden at kunne mobilisere folks skuffelser og vrede i kamp. Det er en defensiv og negativ kampagne, hvor man kigger efter politikerne på Christiansborg.

I stedet for at juble over meningsmålinger, der viser stor fremgang til Enhedslisten, er det allervigtigste fokus, hvordan vi som venstrefløj kan organisere modstand, der kan stoppe regeringens asociale politik.

Se også:
SAA 321: Krisen i et dansk perspektiv
SAA 321: Øjenvidneberetning fra en græsk venstrefløjsaktivist: ”Vi kan ikke bare tale og komme med valgløfter”
SAA 321: Interview om skattereformen: ”Regeringen skal trækkes til venstre”

Flere artikler i serien Leder

Flere artikler fra nr. 321

Flere numre fra 2012

Siden er vist 2069 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside