Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 326 – 26. januar 2013 – side 2

Sine Sunesen – En dygtig lakaj

Denne månedens profil i “overklassløget” har affødt en del diskussion på redaktionen. Er man en del af overklassen, hvis man som millionlønnet direktør i KL, angriber offentlige arbejdere og selv plejer omgang med magthaverne ved at have medlemsskab i VL-gruppe og fine bestyrelserposter?

Sine Sunesen, KL

Sine Sunesen er som formand for KL i fronten med at omsætte New Public management til et frontalangreb ved de kommende overenskomstforhandlinger. Hun skal smadre arbejdstidsaftaler og tillidsrepræsentanternes indflydelse/beskyttelse for at bane vejen for en hårdere udnyttelse af arbejdskraften og et uindskrænket ledelsesrum.

Hun er en moderne leder, som har arbejdet sig op gennem systemet som jurist og fagforeningsleder i DJØF og AC. Hun repræsenterer den type akademiker, som langsomt, men sikkert arbejder sig opad fra middelklassens lavere lag til at blive en vellønnet forpost for kapitalens behov. Hun gik direkte fra posten som formand for fagforenings-paraplyen AC til sit nuværende job som direktør i KL. Sine Sunesens magt og indflydelse hviler på den styrke de kommunale arbejdsgivere (med regeringen i ryggen) har til at angribe de offentlig ansatte.

Sine Sunesens netværk udstrækker sig til en bestyrelsespost i Københavns Universitet, en plads i VL-gruppe 67 sammen med andre i tilsvarende lederpositioner og sin mand som også er direktør i en organisation. Hun er lakaj på 1. klasse, med magt, høj løn og hus i Klampenborg. Men hun har endnu ikke indtaget en plads i den herskende klasse hos den 1 % i toppen af klassesamfundet. For hendes position har hverken ejerskab eller kontrol over kapital, og i det øjeblik hun ikke udfører funktionen til kapitalens tilfredshed, så er hun som andre lakajer undværlig.

Fakta

(født 17. marts 1967 i Helsinge) er en dansk cand.jur., der siden 1. juni 2009 har været chef for KL’s afdeling for jura og lønpolitik. Fra 2004 til 2009 var hun formand for Akademikernes Centralorganisation (AC).

Hun fik sin juridiske embedseksamen fra Københavns Universitet i 1991 og har arbejdet i flere dele af centraladministrationen som fuldmægtig og ministersekretær, senest i Videnskabsministeriet, hvorfra hun har orlov.

I 1996 blev hun formand for klubben af offentligt ansatte i Danmarks Jurist- og Økonomforbund (DJØF) og i 2001 formand for hele DJØF. Siden 1996 har hun været medlem af forretningsudvalget og forhandlingsudvalget i AC. Hun har således deltaget i de offentlige overenskomstforhandlinger i 1997, 1999, 2002 og 2005. Ved overenskomstforhandlingerne i 2008 var hun topforhandler for alle statsansatte.

Siden 2004 har hun været formand for AC, og beklæder posten frem til 2009.

Medlem af Københavns Universitets bestyrelse.

Medlem af VL-gruppe 67, hvor hun møder yngre direktører/chefer, heraf mange kvinder, som er på niveau lige under den administrerende direktør.

Hun er gift med direktør Philip Rendtorff og bor i Klambenborg.

Månedens overklasseløg

Se også:
SAA 326: Frederiksberg Kommunelærerforening: Vi skal gøre det der virker – Vi har gjort det før!
SAA 326: OK 2013: “Det er vigtigt at frustration vendes til handling”

Flere artikler i serien Hvem er overklassen?

Flere artikler fra nr. 326

Flere numre fra 2013

Siden er vist 4808 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside