Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 327 – 11. marts 2013 – side 5

Antikapitalistiske Elever og Studerende

Jesper Juul Mikkelsen

Socialistisk Arbejderavis har interviewet Anna Pihl fra det nystartede Antikapitalistiske Elever og Studerende. Initiativet stod bag den antikapitalistiske efter-demonstration til SU-demonstrationen d. 28. februar.

Hvorfor lavede I demonstrationen ved SU-protesten?

De rige og magtfulde bruger den såkaldte økonomiske krise som påskud for at gøre levevilkårene for elever, studerende og andre dele af arbejderklassen så slemme som muligt.

Elever og studerende skal betale for skattelettelser til erhvervslivet selvom Mærsks overskud i 2012 kunne betale for 21 SU-reformer. Uligheden stiger og stiger. Vi synes, det er vores pligt at sige fra og skabe modstand fra neden.

Var demonstrationen en succes?

Der har ikke tidligere været en antikapitalistisk elev- og studenterorganisering i Danmark. Det er et perspektiv, som kampen mangler. Det handler ikke bare om at forsvare SU. Det handler om et bredere fokus. Om at skabe et mere lige og retfærdigt samfund.

Det er et perspektiv, vi ønsker at mobilisere på. Vores demonstration samlede flere, som aldrig har været i kontakt med den antikapitalistiske og aktivistiske venstrefløj. Det alene er en succes.

En af styrkerne ved vores demonstration var, at vi så hvordan folk udnyttede det at gå sammen på tværs af skoler og uden at kende hinanden til at deltage i diskussioner om hvad, vi skal gøre fremadrettet.

Den antikapitalistiske efterdemo var en god start.

Hvad vil I lave fremadrettet?

Vi indkalder til et stormøde d. 24. marts, hvor vi skal diskutere den fremadrettede modstand mod regeringens nedskæringer og klassekamp fra oven. Vi vil en inkluderende men direkte aktivisme og inviterer alle elever, studerende og allierede til en diskussion af et politisk og aktivistisk grundlag, samt fremtidige aktiviteter.

Vi synes, det er vigtigt at få flere med og starte en antikapitalistisk organisering som f.eks kan støtte op om lockoutede lærere.

Vores mål er ikke at pisse vores kammerater i elev- og studenterbevægelsen af. Men vi har intet problem med, at blive uvenner med socialdemokrater, topfolk eller virksomhedsledere. Dem har vi intet til fælles med og ser gerne, at de stopper udbytningen af almindelige mennesker. Det gør de ikke ved, at man spørger pænt. Magt er nemlig ikke noget man får, det er noget man tager!

Se mere på initiativets facebook-side: Antikapitalistiske Elever og Studerende.

Se også:
SAA 327: Tusinder af unge protesterede mod SU-reform
SAA 327: SU protester bliver til lokal aktivitet i Bagsværd

Flere artikler fra nr. 327

Flere numre fra 2013

Se flere artikler om emnet:
Studenterkamp (DK)

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1429 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside