Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 338 – 1. maj 2014 – side 5

Konflikt mod Letz Sushi-kæden fortsætter

Ulrik Frost

I omkring halvanden måned har 3F konfliktet mod den JYSK-ejede kæde Letz Sushi, der tæller 11 restauranter i København og omegn.

Det har endnu ikke ført forhandlinger med sig, og de ansatte må derfor se langt efter den overenskomst, de stod sammen for kræve.

På cykelbroen over Åboulevarden flagrer et hjemmemalet banner med teksten “Kære Letz Sushi – underbetaling af unge er social dumping”. Under det kører dagligt tusindvis af biler. De bliver alle gjort opmærksom på, at Letz Sushi nægter at indgå overenskomst, underbetaler de unge og fyrer de ansattes talsmand.

Bannerne dukker op flere og flere steder i byen, og det samme gør kampgejsten blandt dem, der støtter personalets kamp for ordentlige forhold. Nærmest dagligt har der været markeringer rundt om i byen foran de forskellige restauranter, hvor tilhængere i røde 3F-t-shirts lyser op.

Det er overvældende, hvordan folk er positivt stemt over for de unges kamp. Og det giver blod på tanden til at fortsætte.

Opgøret er blevet til en kamp, der rækker ud over Letz Sushis territorium. På et utal af cafeer, hoteller og restaurationer arbejder folk under de forhold, som personalet på Letz Sushi ville gøre op med, da de gik sammen for at kræve overenskomst for et år siden.

Dengang havde ingen fantasi til at forestille sig, at kampen ville blive så hård, og at der dagligt skulle stå folk i gaderne og kæmpe for noget så simpelt som en overenskomst.

Kampen fortsætter – brug for alle

Og kampen fortsætter lige indtil den dag, de ansatte har fået rettigheder. Derfor er der brug for alle gode kræfter rundt omkring til at sprede budskabet og gøre det klart for enhver, at unge studerende også har ret til en overenskomst.

Dette slag skal vindes, så vi kan markere, at alle har ret til at kæmpe for ordentlige forhold og alle – uanset alder og stand – er en overenskomst værdig. Det kan tjene som eksempel til efterfølgelse på andre steder, hvor unge og udlændinge udnyttes. Derfor har vi brug alle sympatisørers bidrag.

Hvis du har lyst til at deltage kan du kontakte Tanja Fynbo fra 3F på tanja.fynbo@3f.dk

Ulrik Frost er tidligere talsmand for de ansatte på Letz Sushi

Se også:
SAA 338: DR synger falsk til folkefest
SAA 338: Overenskomst 2014: Nødvendigt med faglig modstand

Flere artikler fra nr. 338

Flere numre fra 2014

Se flere artikler af forfatter:
Ulrik Frost

Siden er vist 1545 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside