Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 343 – 25. februar 2015 – side 16

Hvad vil Internationale Socialister?

Jørn Andersen

Internationale Socialister besluttede på landsmødet i januar at gå ud af Enhedslisten. “Men hvad vil I så?” har folk spurgt.

Bliv organiseret socialist

Foto: Mette Kramer Kristensen

Allerførst er det vigtigt at slå fast, at vi gerne samarbejder med EL – som landsorganisation, lokalafdelinger, enkeltpersoner osv. – når det er muligt.

Men der er nogle mere grundlæggende opgaver, som EL ikke løser, og som vi ikke tror på, at EL vil komme til at løse.

Det handler især om to ting. At organisere en venstrefløj, der kan svare på:

- hvordan vi kommer i offensiven mod magthavernes krisepolitik og ideologisk mod nyliberalisme, krigspolitik og racisme.

- hvordan vi slipper af med kapitalismen og opbygger et samfund efter socialistiske principper.

Mod elitens krisepolitik

Magthaverne bruger krisen til at forstærke uligheden. De 100 rigeste i Danmark er milliardærer. Det store flertal skal leve for nogle få tusinde kroner om måneden.

Titusinder af mennesker står med risikoen for det ene øjeblik at have fast arbejde, en anstændig bolig og udsigt til en tryg alderdom – men få år senere at være uden job, have en bolig af ringeste standard (eller ingen) og en usikker alderdom.

Grækenland, Spanien, Irland osv. viser det valg, vi står over for: Enten at tingene kun bliver værre og værre. Eller at kæmpe imod magthavernes angreb.

Organiseret modstand

Men modstand skal organiseres. Som enkelt-individer er vi svage. Modstanden må være kollektiv. Selv om modstanden måske i starten er lille og spredt, må den have et perspektiv om at blive de manges modstand.

Det kræver en venstrefløj, der ikke kun har fokus på det næste valg.

Vi ønsker at bygge en venstrefløj, der har fokus på, hvordan folk selv – du og jeg – kan organisere os sammen med vore kolleger og medstuderende mod magthavernes angreb.

Mod krig og racisme

Hvis ikke folk kan se en venstrefløj, der vil organisere modstand, vil nogle blive opgivende og begynde at sparke nedad. De vender vreden mod “de fremmede”, muslimer, de fattige (“dovne”) osv. – i stedet for mod magthaverne.

Det er det, Dansk Folkeparti bevidst lukrerer på. Det er kynismens og afmagtens politik – samtidig med at DF har støttet angreb på angreb de sidste 15 år.

Det er en politik, som Løkke, Thorning og den politiske midte spiller med på. Og som åbner døren for endnu mere rabiate kræfter til højre for DF.

Det er en politik, der splitter utilfredsheden. Som gør kolleger, naboer og medstuderende til fjender – frem for mulige medkæmpere i modstanden mod elitens angreb.

Danmarks krige – i Afghanistan, Irak, Libyen osv. – har forstærket racismen, især mod muslimer.

Vi ønsker at bygge en venstrefløj, der tager kampen op mod racismen – på skoler, arbejdspladser og på gaden. En modstand som siger: “Plads til alle, der gi’r plads til alle.”

Mod kapitalisme – for revolution og socialisme

Krise, krig og racisme – og truslen om en global klimakatastrofe – er en følge at et vanvittigt system: Kapitalismen.

Kapitalismen har to grundlæggende kendetegn: Det ene er, at hver eneste enkelt-kapitalist forsøger at suge mest mulig profit ud af vores arbejde.

Det anden er, at enkelt-kapitalister – eller grupper af kapitalister organiseret i stater – slås indbyrdes om magt, markeder og ressourcer over hele kloden.

Det er de to ting, der skaber kapitalismens vanvid: Enorm rigdom og enorm fattigdom. Krige, kriser og klimakatastrofe.

Men i den proces har kapitalismen skabt en kraft, der kan gøre op med kapitalismens vanvid: En international arbejderklasse af milliarder af mennesker.

Vi ønsker at skabe en revolutionær, socialistisk venstrefløj, der stiller sig opgaven at vinde flertallet af arbejdere for at afskaffe kapitalismen.

Vi har brug for dig – du har brug for os

Kampen mod kapitalismen starter med kampen i dag. Men for at binde kampen på én skole eller arbejdsplads sammen med kampen på andre skoler og arbejdspladser er det nødvendigt med et netværk af socialister.

Internationale Socialister er et sådant netværk.

Og for at vinde argumentet mod kapitalismen og for socialistisk revolution er det nødvendigt med et socialistisk parti, der siger de ting – fx gennem en avis som Socialistisk Arbejderavis.

Internationale Socialister er et sådant parti.

Men Internationale Socialister er ikke nogen stor organisation. Vi kan ikke nå vores mål, hvis ikke vi bliver flere.

Hvis du er enig i, at kapitalismen er vanvittig, og at nedskæringspolitikerne og racisterne skal have modstand, så har du brug for os.

Så lad os forene kræfterne. Gå med i Internationale Socialister. Hvorfor vente til i morgen?

Gå med i Internationale Socialister/ISU

Vi har brug for dig, hvis du vil være aktiv. Og vi har brug for dig, hvis du bare vil støtte.

Internationale Socialisters Ungdom kører frem til slutningen af april en medlemskampagne. Hvis du er under 30, kan du for 75 kr. om året blive medlem af ISU. Som medlem får du Socialistisk Arbejderavis med i prisen.

Meld dig ind på socialister.dk/medlem.

Se også:
SAA 343: Venstreregeringer: Kan vi stemme os til magten?
SAA 343: Lad ikke racismen splitte os
SAA 343: Demonstrér mod racisme 21. marts

Flere artikler fra nr. 343

Flere numre fra 2015

Se flere artikler af forfatter:
Jørn Andersen

Siden er vist 4271 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside