Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 351 – 29. marts 2016 – side 4

TV2’s “Moskeerne bag sløret”

Designet til frygt, mistro og had

Konni Nørlem

Det er fint at udstille reaktionære imamers udsagn, og undercover-optagelser kan være et nyttigt redskab til at afsløre diskrimination og undertrykkelse.

Problemet med TV2’s dokumentarserie “Moskeerne bag sløret” er, at den (fortælles i introerne) forsøger at finde svar på, hvorfor integrationen i Danmark er slået fejl.

Her reflekteres ikke over hvad integration er, og man undgår at nævne alle de positive statistikker: At kriminaliteten blandt unge med minoritetsbaggrund er faldende, at andelen, der får sig en uddannelse, er på niveau med etnisk danske osv.

Dernæst forfølger dokumentarserien meget målrettet den simple tese, at et mindretal af reaktionære og tvetungede imamer fastholder den store gruppe muslimer i et parallelsamfund og forhindrer dem i at integrere sig i samfundet.

Uimodsagt

Thomas Breinholt, programchef for TV2 har udtalt, at det aldrig har været meningen, at man ville skulle lave en dokumentarserie, der var repræsentativ. Men på intet tidspunkt giver dokumentarserien den almindelige tv-seer hjælp til at forstå, hvor lille omfanget af denne type moskeer og imamer er.

At trække forskellige kilder og vinkler ind – noget der ellers plejer at være en journalistisk dyd – er heller ikke noget, man overhovedet benytter sig af. Tina Magaard får stort set lov til at stå fuldstændig uimodsagt som islamekspert.

TV2 ønsker, ifølge Thomas Breinholt, at være dagsordensættende og engagere befolkningen i vigtige samfundsspørgsmål. Men mon ikke TV2’s reelle motiv har været at skaffe sig høje seertal?

Fåtal

Ifølge islamforsker Niels Valdemar Vinding kommer mellem fem og otte procent af de praktiserende muslimer i Danmark i moskeer, hvor man prædiker og taler på den måde, som dokumentarserien viser.

“Det er meget lille fåtal, og folkene bag dokumentaren ved jo godt, hvad de vil have. De henvender sig jo også til de steder, hvor de ved, der er garanti for at finde brodne kar og for at finde folk, der taler bål og brand og den værste omgang sharia,” fortæller han til dr.dk.

Se også:
SAA 351: Aarhus: #StopKollektivStrafAfMuslimer
SAA 351: Kampen for en stor-moské i Aarhus

Flere artikler fra nr. 351

Flere numre fra 2016

Se flere artikler om emnet:
Muslim-hetz

Se flere artikler af forfatter:
Konni Nørlem

Siden er vist 1621 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside