Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 351 – 29. marts 2016 – side 4

Aarhus

#StopKollektivStrafAfMuslimer

Konni Nørlem

En gruppe unge med muslimsk baggrund har brugt flere eftermiddage foran Aarhus Rådhus for at protestere mod borgmesterens diktat om at annullere stormoskeen.

Stop_kollektiv_straf_af_muslimer

Socialistisk Arbejderavis har talt med to af de unge aktivister, Mariam Al-Jaal og Ahmad Ibrahim.

Hvad tænker i om TV2´s dokumentarserie “Moskeerne bag sløret”?

Ahmad: “Jeg synes ikke dokumentaren giver et fair billede af os. Der er nogle familier, der har problemer, men de har brug for hjælp fra kommunen eller brug for at få et job.”

Mariam: “Serien får folk til at tro, at alle beboere i Gellerup er førtidspensionister og kontanthjælpsmodtagere, og at alle snyder staten, men det er jo ikke sådan, det er.

Dialogmødet viste, at der er rigtigt mange hænder i Gellerup. Der var mange universitetsstuderende på mødet, som er født og opvokset i Gellerup.

Der var rigtigt mange, der fortalte, hvor de arbejder. Der var også lærere og pædagoger. Så serien giver hverken et fair billede af islam eller af Gellerup.

Sådan som vi har lært at lave dokumentar, så skal man se tingene fra flere sider. En troværdig dokumentar bør have flere kilder og ikke kun islamkritiske kilder. Dokumentar-serien er utroværdig for man ser det kun fra én side af.”

Hvad synes I om borgmesterens reaktion på TV2s serie?

Mariam: “Jeg forstår godt, at politikere er frustrerede over nogle af udtalelserne i dokumentaren, men at jeg skal stå til ansvar for noget, jeg hverken har sagt eller gjort, at en hel befolkningsgruppe skal straffes for noget, nogle enkelte har sagt, det forstår jeg ikke. Det er jo uretfærdigt. Man må tage fat i de personer, som er kommet med udtalelserne.

Nu har man snakket om at bygge en stormoské i to årtier, jeg ved ikke hvordan det kan være at et 4 timers program lige pludselig kan smide 2 årtiers dialog væk. Byrådspolitikerne annullerede stor-moskeen uden at søge dialog med os.”

Hvilke aktiviteter laver I for at blive hørt?

Ahmad: “Vi laver forskellige aktioner og sender beskeder til politikerne. Vi har haft et møde med gruppeformanden i den socialdemokratiske byrådsgruppe, men vi arbejder videre på at få et møde med selve borgmesteren, det er jo ham, der bestemmer mest i Aarhus.”

Mariam: “Vi har siddet flere eftermiddage foran Rådhuset med et stort skilt, hvor der står:

Jeg elsker alle mine medborgere.
Jeg bestemmer over min egen krop.
Jeg tier ikke hvis der er vold.
#StopKollektivStrafAfMuslimer

Vi lod plakaten sige alt. Mange af dem, der gik forbi, gav os ‘thumbs up’, og vi fik besøg af flere byrådspolitikere. Men vi afventer stadigvæk et møde med borgmesteren.”

Hvilke ønsker har I for fremtiden?

Ahmad: “Vi vil gerne have at moskeen bliver bygget, der vil også være lektieklub og bibliotek.”

Mariam: “Vi ønsker at moskeen bliver bygget. At vi engang får lige så meget ret til at praktisere vores religion i en moské, som jøder har ret til at gøre det i en synagoge og kristne i en kirke. At vi står på lige fod med de andre. Vi er normale muslimer, der gerne vil praktisere vores religion, uden at det strider mod den danske lovgivning.”

Se også:
SAA 351: Kampen for en stor-moské i Aarhus
SAA 351: TV2’s “Moskeerne bag sløret”: Designet til frygt, mistro og had

Flere artikler fra nr. 351

Flere numre fra 2016

Se flere artikler af forfatter:
Konni Nørlem

Siden er vist 3688 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside