Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 353 – 19. august 2016 – side 2

Vellykket anti-nazistisk demonstration imod Danskernes Parti

Bo Nielsen

Demonstranter var lørdag den 13. august mødt op ved Den Sorte Diamant i København, hvor det nazistiske Danskernes Parti havde indkaldt til pressemøde.

Demo mod Danskernes Parti

Der lød anti-fascistiske kampråb mod nazisterne foran biblioteket, som helt uforståeligt havde stillet et lokale til rådighed til nazisterne. Politiet var massivt til stede for at passe på nazisterne, som allerede var sneget sig indenfor.

Nazistlederen Daniel Carlsen havde på forhånd udtalt, at pressemødet ville handle om “en nyhed, som kommer til at ændre Danmarks fremtid”, og “jeg kan love jer én ting: Danskernes Parti kommer i Folketinget, det er 100 procent sikkert”.

Det var så løgn.

Danskernes Parti har nemlig hverken nået de lidt over 20.000 godkendte underskrifter, det kræver at blive opstillet som parti, og partiet har heller ikke fået et “gratis” mandat, ved at en allerede valgt MF’er er skiftet til Danskernes Parti.

Hvad nazisterne i stedet havde indkaldt pressen for at tale om var en meningsmåling!

En meningsmåling bestilt og betalt for af Danskernes Parti.

Ifølge dén vil DP klare spærregrænsen, hvis de stiller op, og hvis der var valg nu. Men dét er for det første – selvsagt – ikke det samme som at DP er på vej i Folketinget, og for det andet er det ikke en almindelig politisk meningsmåling, der er tale om.

Camilla Kann Fjeldsøe, leder af den politiske afdeling hos analyseinstituttet Gallup, udtaler til Politiko.dk:

“Når man kun bliver spurgt ind til et enkelt parti, om man vil stemme på dem, er der typisk flere, der er positive over for at stemme ja, end hvis man fik valgmuligheden mellem en række partier.”

Nederlag for nazisterne

Danskernes Parti er på godt dansk fulde af lort, og dét gjorde de lige ekstra tydeligt for enhver med dette mediestunt.

Dagen blev for det første et selvforskyldt nederlag for et parti, der er så afhængigt af en stramt topstyret mediestrategi.

Partiets higen efter at fremstå respektabelt har efter en sommer med flere racisme-skandaler – og hvor selv racisten Martin Henriksen (DF) har kaldt DP et nazistisk parti – tydeligvis nået desperate højder.

Den anden grund til, at nazisterne fik et nederlag er, at manifestationen uden for Den Sorte Diamant slog fast, at Danskernes Partis forsøg på at fremstille sig som et respektabelt højrefløjsparti ikke er lykkedes. Det viste opmødet af vrede københavnere uden for Diamanten med al tydelighed.

Da de to taxaer med nazisterne forlod Diamanten, blev bilerne mødt med massiv larm og tumult, og de blev kortvarigt stoppet af demonstranter, der blokerede vejbanen.

En demonstrant, der i den forbindelse blev slået adskillige gange med politiets knippel, sagde bagefter til Socialistisk Arbejderavis, at “nazierne så ud, som om de pissede i bukserne derinde i bilen, og så er dét jo som det skal være.”

Hvor var venstrefløjspartierne og fagforeningerne?

Men der skal mere til fremadrettet. Den dag var vi 60-80 mennesker. Heldigvis var nazisterne – den dag – til at tælle på en hånd.

Arbejderklassens organisationer har en lang historie for selvforsvar imod fascismen.

Som da helt almindelige mennesker i 1995 jagede nazisterne ud af Roskilde, da DNSB forsøgte at marchere gennem byen på Rudolph Hess’ fødselsdag. Og da helt almindelige mennesker fordrev nazisterne fra Kollund og Kværs året før.

Grunden til at nazisterne ikke fik et gennembrud i 1990’erne var først og fremmest at arbejderbevægelsen, venstrefløjspartierne og andre anti-nazistiske organisationer formåede at mobilisere tusindvis af mennesker imod nazisterne. De røde faner manglede foran Diamanten den dag.

Danskernes Parti er til grin lige nu. Men en fascistisk organisation, der påstår at stå foran et gennembrud, der ikke er set siden 2. Verdenskrig, må uanset hvad aldrig negligeres.

Nazister skal ikke gives én millimeter til at hverve til deres antidemokratiske politik og organisationer uden modstand. Ikke dén dag og ikke næste gang.

Se også:
SAA 353: Tyskland: Det racistiske AfD går frem ved delstatsvalg
SAA 353: Racismefri By – Odense for Mangfoldighed – et bredt, aktivt antiracistisk netværk i Odense
SAA 353: Den spanske borgerkrig: Kæmp mod fascisterne – skab en ny verden

Flere artikler fra nr. 353

Flere numre fra 2016

Se flere artikler af forfatter:
Bo Nielsen

Siden er vist 1285 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside