[ Socialistisk Arbejderavis nr. 369 ]
socialister.dk

 

Arkivet

Forside

Simpel søgning

Udvidet søgning

Vis numre

Forsider

Indhold nr. 369
(nyeste i arkiv)

 

Temasider

Temaer

 

Hovedmenu

Internationale
Socialisters
Ungdom

Socialistisk Arbejderavis

Arkivet

Links

English
version

 

Links

Forlaget
modstand.org

Marxisme
Online

 

Arkivet – Nummervisning

Der blev fundet 22 artikler

Fra Socialistisk Arbejderavis nr. 369

Forfatter: Titel

Nr.

Side

Udgivet

Om

Et system i krise: Banditter i habitter går fri – Muslimer bliver syndebukke

369

1

nov 18

Om

Lars Henrik Carlskov: Nidkær jagt på de små fisk, mens de store går fri

369

2

nov 18

Om

Ressourcerne bruges på at jagte små millionbeløb, der i det store billede er peanuts.

 

Hvor må vi sove i nat?

369

2

nov 18

Om

Så er en hjemløs igen blevet ramt af zoneforbuddet. Denne gang er en Hus Forbi-sælger blevet smidt væk fra det område i København, hvor han har arbejdet, opholdt sig og sovet de sidste mange år.

 

Unge kæmper for at bevare Falsetten i Faaborg

369

2

nov 18

Om

Falsetten har i årtier været det vigtigste værested for Faaborgs unge og det eneste sted i hele Faaborg-Midtfyn, som er 100% drevet af unge. Der samles underskrifter ind og inviteres til fest.

 

Udenlandske chauffører har usle vilkår i Danmark

369

2

nov 18

 

3F har afsløret en slumlejr i Padborg, hvor op mod 200 udenlandske chauffører bor på skift. De arbejder for transportselskabet Kurt Beier A/S til 15 kr i timen.

 

Det mener vi

369

3

nov 18

 

Skandaler i bankverdenen og det politiske system er hverdagskost både her i landet og i resten af verden. Nye skandaler og afsløringer venter lige om hjørnet. Intet er som før, bortset fra at det stadig er arbejderklassen, som betaler omkostningerne.

 

Anders Bæk Simonsen: Serie: De almindelige menneskers historie: Tredje del: De første store stater og de første klassekampe

369

3

nov 18

 

Når man ser oldtidens store vidundere såsom pyramiderne i Egypten, de pyramide-lignende templer i Mesopotamien (det nuværende Irak) samt i Mellemamerika, overvældes man af deres storhed. I oldtiden var det bygningsværker i gigantskala.

 

Charlie Lywood: 10-året efter den store finansielle nedsmeltning: Hvad skyldtes krisen?

369

4

nov 18

Om

10 år efter den såkaldte ”Finanskrise” skyllede hen over verden og ramte samtlige lande som en tsunami, er det vigtigt at identificere, hvad det var, der bragte os dertil, hvad konsekvenserne var (og er), og hvad fremtiden kan forventes at bringe.

 

Jens Riis Bojsen: Århundredets kup var integreret i kapitalismen

369

5

nov 18

Om

Det har vakt opsigt, at et stort netværk af nogle af verdens største banker har været involveret i århundredets største tyveri, hvor mindst 410 mia. kr er blevet stjålet fra statskasserne i (indtil videre) 11 lande.

 

Konni Nørlem: Krystalnatten markeret med lysfester imod hadsk hetz fra højre

369

6

nov 18

 

Århus + Kærshovedgård

 

Lene Junker: “Ghettogether mod racisme” i København

369

6

nov 18

 

Det anti-racistiske netværk, “Mangfoldige Stemmer mod Racisme” i København havde inviteret til mangfoldighedsfestival den 27. oktober i Tingbjerg. Det foregik i samarbejde med kampagnegruppen “Ghettogether – sammen mod ghettoudspillet”.

 

Konni Nørlem: Interview: “Der er brug for, at Danmark påny tager udgangspunkt i menneskerettigheder”

369

6

nov 18

 

Til aktionen for de afviste asylansøgere i Kærshovedgård op til Krystalnatten talte SAA med Anemone Samy, medinitiativtager til ”Lysfest for humanisme, næstekærlighed og menneskerettigheder”.

 

Lene Junker: Interview: Kampen mod umenneskelige fængslinger af afviste asylansøgere nytter noget

369

7

nov 18

 

SAA har talt med Lene Kjær, der oprettede i 2015 Nordic Refugee Rights Activists i samarbejde med norske Janne Løken, og siden har støttet og hjulpet afviste asylsansøgere fra Danmark og Norge.

 

Simon Assaf: Mere end en Saudi PR-katastrofe

369

7

nov 18

 

Det brutale mord på Jamal Khashoggi, den saudiske dissident og kritiker af Mohammed bin Sultan (også kendt som MbS), har spoleret det billede, som den herskende saudiske prins havde forsøgt at skabe for sig selv som en “moderne leder”.

 

Rina Krøyer + Frank Rasmussen + Lene Junker: One world against racism

369

7

nov 18

 

Efter de internationale antiracistiske konferencer i Athen og London i oktober, tegner der sig nu konturerne af et internationalt antiracistisk og antifascistisk netværk.

 

Kevin Ovenden: Den tabte revolution

369

8

nov 18

Om

I anledning af 100-året for Den tyske Revolution genoptrykker Socialistisk Arbejderavis her en artikel fra 1996, om hvordan soldater og arbejdere stoppede den største krig verden havde set, og forsøgte at skabe en bedre verden.

 

Danny Katch: To år med Trump har mobiliseret millioner til modstand

369

9

nov 18

 

Enhver, der har deltaget i en demonstration mod Trumps forfærdelige politik, fornemmer, at millioner af mennesker i USA er vågnet op til at forstå betydningen af solidaritet.

 

Jens Riis Bojsen: “Grøn” kapitalisme – kun grøn, når der kan tjenes penge

369

9

nov 18

 

Den store opbakning i hele verden til kravet om grøn omstilling og mindre CO2-udledning lægger et betydeligt pres på magthavere og ledende politikere overalt til at foretage en grøn omstilling – med præsident Trump som den mest bemærkelsesværdige undtagelse. Det har bevirket, at statsmagterne især i Kina og i EU har investeret ganske meget i grøn omstilling.

 

Alan Maass: 1968: Året der forandrede alting

369

10

nov 18

 

Tet-offensiven i Vietnam. Mordet på Martin Luther King. Maj i Frank- rig. Foråret i Prag. Knyttede Black Power-næver ved de Olympiske Lege i Mexico City. Kaos uden for dørene til det Demokratiske Partis kongres i Chicago. March for borgerrettigheder i Nordirland.

 

Støt Socialistisk Arbejderavis

369

11

nov 18

 

Socialistisk Arbejderavis er en lille, men vigtig stemme i et landskab af systembevarende medier. Med avisen forsøger vi at skabe sammenhæng og mening i en verden i krise, opbrud og højredrejning ud fra et antikapitalistisk og socialistisk synspunkt.

 

IS og IS/U holder landsmøde

369

11

nov 18

 

Vi holder Landsmøde midt i en verden i opbrud, hvor højrekræfterne truer os alle. Samtidig kollapser de gamle magtpartier i EU og i resten af verden. Fortalerne for kapitalisme har ingen svar, mens den globale, menneskeskabte opvarmning truer vores klima og vores livsgrundlag.

 

Jens Riis Bojsen + Charlie Lywood: Derfor går finansverdenens nålestribede amok i kriminelle aktiviteter

369

12

nov 18

 

Først var der Danske Banks hvidvasknings-skandale, hvor banken hjalp forbrydere og magthavere i Østeuropa med at vaske disses sorte penge hvide i Europas største hæler-skandale.

 

Der blev fundet 22 artikler

< Nr. 368

Vis uden kommentarer

 

 

www.socialister.dk – 24. juli 2024 kl. 10:19