Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 119 – September 1995 – side 9

Dette er nazi-terror

Ole Mølholm Jensen

Nazi-terroren kommer mest uhyggeligt til udtryk i de to områder, hvor nazisterne i dag opbygger, nemlig i Greve og Folehaven i Valby.

Begge steder har nazisterne gennem en række overfald, trusler, hærværk og terror skabt en stemning af frygt og handlingslammelse blandt mange almindelige mennesker.

Nazisterne er derfor i dag et problem, der skal tages alvorligt. Vi kan ikke acceptere, at der er områder, der undertrykkes af nazi-terror.

Greve er det mest kendte tilfælde. Her har nazisterne deres højborg, og der har været holdt mange demonstrationer mod dem. Det har endnu ikke stoppet hverken deres lokale eller mere landsdækkende aktiviteter. Det betyder, at der fortsat i Greve sker overfald på indvandrere. Gamle mennesker, der tilfældigvis har passeret højborgen, er blevet overfaldet. Mødre med barnevogne, som tillod sig at være uenige med nazisterne, er blevet banket, og mange er blevet truet til tavshed.

Den nye nazi-satellit i Folehaven er mindre kendt. Her har en gruppe på 7-8 nazister gennem en lang tid stået for udbredt terror og vold. På deres lange synderegister findes der overfald på enlige passagerer med mørk hudfarve, der venter på S-toget på Ellebjerg Station. Overfald på indvandrere i Folehaven. Gennembankning af tre indvandrere i toget til Greve. Knivoverfald på indvandrere. Nedbrænding af den lokale Lokanta grillbar. Smadring af butikker. Trusler om vold mod vidner, der er blevet udsat for eller har overværet nazisternes vold og fotografering af ofre for nazi-volden for at skræmme dem fra at anmelde det.

Lammet

Denne terror har næsten lammet Folehaven. Ældre tør ikke gå i butikkerne, før de har ringet og checket med butiksejerne, at nazisterne ikke er i nabolaget, og næsten ingen tør anmelde de grove overfald.

Lederen af Valby politi, Kurt Hansen, bekræfter dette. Han siger, at politiet ikke kan få folk til at anmelde overfaldene eller vidne mod nazisterne. Samtidig understreger han, at der er en klar sammenhæng mellem nazisterne i Greve og nazisterne i Folehaven.

Det samme giver formanden for Arbejderbevægelsens Andelsboligforening i Folehaven, Willy Sørensen, udtryk for. Han siger, at der ofte kommer nazister fra Greve til Folehaven for at lave ballade og øve terror.

Gå sammen

Nazisterne skal stoppes i Folehaven. Det kræver, at de lokale beboere, lokale fagforeninger, arbejdspladser, partiforeninger og skoler i Valby går sammen om at markere deres afstand fra den nazistiske terror. Der skal demonstreres mod nazisterne og der må oprettes et kontaktnet mellem de lokale beboere, så nazisternes overfald kan stoppes, så snart de foregår.

På linje med reaktionen mod den nazistiske terror i Husum må den lokale arbejderklasse gå på gaden og sige “Nu er det nok” og arbejde for at smide nazisterne ud af området. Samtidig bør skolelærere i området tage spørgsmålet om nazisme op i de store klasser og forklare hvad nazisme står for. Der skal køres en omfattende antinazistisk kampagne i hele Folehaven.

Hvis der er nogen, der går i spidsen lokalt, er det muligt at opbygge massiv støtte til kampen mod nazisterne fra fagforeninger og arbejderpartier landet over. Men hvis den nuværende holdning om at dukke nakken fortsætter, vil nazisterne vokse sig endnu større og terroren vil ramme endnu flere.

Billedtekst:
Sådan behandler nazisterne de mennesker, der modsiger dem

Se også:
SAA 119: Danske nazister bygger op gennem vold og terror: Nazisterne optrapper – vi kan stoppe dem
SAA 119: Nazist smidt ud fra skole
SAA 119: Marxisme i hverdagen: Er ytringsfrihed en ukrænkelig ret?
SAA 119: Sådan kan enhed i arbejderklassen stoppe nazisterne

Flere artikler fra nr. 119

Flere numre fra 1995

Se flere artikler om emnet:
Nazister: Danmark

Se flere artikler af forfatter:
Ole Mølholm Jensen

Siden er vist 1754 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside