Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 128 – 8. februar 1996 – side 2

Læserbrev

Vi er ikke skruebrækkere

Mahmoud Kazvini

Iranske Flygtninges og Indvandreres Råd i Danmark protesterer skarpt mod udtalelserne fra bestyrelsesformanden i Århus Renholdningsselskab, Knud Frank Pedersen.

Han meddelte onsdag, at selskabet vil fyre de strejkende skraldemænd og ansætte indvandrere til at udføre arbejdet, hvis skraldemændene ikke giver op og afslutter deres strejke fra i dag.

Vi betragter skraldemændenes kamp for deres rettigheder som vores kamp. De fleste indvandrere er arbejdere og har som sådan ingen interesse i at stille sig bag Renholdningsselskabet eller arbejdsgiverne generelt.

Til daglig kommer indvandrerne bagest i køen, når der skal ansættes. Når Århus Renholdningsselskab pludselig går ud med et brændende ønske om at bidrage til integrationen ved at ansætte indvandrere, midt i en konflikt, kan vi kun tolke det som et kynisk forsøg på at skabe splittelse blandt arbejderne.

Del af arbejderklassen

Vi finder “tilbuddet” dybt krænkende. At blive integreret er ikke det samme som at lade sig spille ud mod arbejdere, der slås for at bevare deres tillidsmand og deres job. Det er det stik modsatte.

Som en del af den danske arbejderklasse og arbejderbevægelse vil vi gøre vores yderste for, at skraldemændenes kamp kan blive vundet. Som alle andre vil vi blive ramt i vores hverdag, hvis det bliver legalt at fyre aktive tillidsfolk.

Endelig vil vi gerne opfordre fagforeningerne til også at mobilisere deres indvandrermedlemmer og, hvis det bliver aktuelt, sende blokadevagter til Århus. Vi ønsker at indtage vores plads i denne fælles kamp: Det er integration!

Mahmoud Kazvini
på vegne af Iranske Flygtninge og Indvandreres Råd i Danmark

Se også:
SAA 128: Skraldebosserne ud af Århus
SAA 128: Udfordrer mindretallets tyranni: Demokrati på gulvplan
SAA 128: Skraldestrejken i Århus: Støtten strømmer ind
SAA 128: Skraldemænd hjælper strejkende

Flere artikler fra nr. 128

Flere numre fra 1996

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1991-2000

Se flere artikler af forfatter:
Mahmoud Kazvini

Siden er vist 1677 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside