Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 174 – August 1999 – side 7

Tre grunde til at vælge DGS

Både Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS, og Gymnasieelvernes Landsorganisation, GLO, præsenterer sig som gymnasie-elevernes faglige organisation, men det er ikke ligegyldigt, hvor gymnasieelever organiserer sig. Der er mindst tre gode grunde til at vælge DGS.

1. DGS står for aktivitet. Organisationen har været en del af aktioner mod optagelsesgebyr, kopi-afgift og stramning af mødepligten – kampe, som alle blev vundet. GLO satser på dialog med politikerne, men de bliver ikke påvirket af snak, de skal presses af en aktiv bevægelse.

2. DGS bygger på elevrådene, som består af elevernes valgte repræsentanter, og det giver en demokratisk struktur på landsplan og en større, mere aktiv organisation.  GLO bygger på individuelt medlemskab, hvor en lille gruppe enkeltmedlemmer “repræsenterer” deres skole.

3. DGS er gymnasieelevernes oprindelige faglige organisation, som blev oprettet midt i 60’erne, da gymnasiesektoren voksede.

GLO blev oprettet i 1976 på initiativ af Venstres Ungdom, som var sure over at de røde stod stærkt på gymnasierne og derfor også dominerede DGS. De var for få til at ændre DGS’s politik, og oprettede GLO for at splitte gymnasiebevægelsen.

Se også:
SAA 174: Gymnasiets rolle: Uddanelse for erhvervslivet
SAA 174: Organiser kampen for bedre uddannelse
SAA 174: Gymnasieaktioner i 90’erne

Flere artikler fra nr. 174

Flere numre fra 1999

Se flere artikler om emnet:
Gymnasielever

Siden er vist 1712 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside