Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 203 – Maj 2002 – side 12

Øjenvidneberetninger fra Jenin-flygtningelejren

Sharon massakrerer palæstinenserne!

Margit Johansen

Det er dybt rystede journalister og FN-ansatte, der som nogen af de første kan berette om de massive ødelæggelser, massedrab og det hæmningsløse hærværk, som overalt er resultatet af den israelske hærs brutale hærgen.

Jenin

Israels massakre på flygtningene i Jenin er kulminationen på måneders vold og terror mod det palæstinensiske folk

En hærgen og dræben som er sket under dække af ‘kampen mod terror’, men det viser sig nu med al tydelighed at den virkelige terror, den står Sharon og det israelske militær for.

Præcist hvor mange, der er myrdet af de israelske soldater har det endnu ikke været muligt at gøre op, dels fordi Israel stadig holder nogle af områderne under streng kontrol. Dels er det ikke muligt at vide, hvem der er arresteret af israelerne, og hvem der er ofre for den massakre, som Israels krig har været.

Tortur

I tusindvis af palæstinensere er fængslet, gemt af vejen i israelske fængsler og militærlejre, udsat for forskellige former for tortur, det er legalt at anvende i Israel, og som den israelske ambassadør her i landet, Carmi Gillon, forsvarer brugen af.

Det er en massakre Israel har begået i de palæstinensiske selvstyreområder. Folk der har været inde i de ramte flygtningelejre og ramte boligområder fortæller om lig, der ligger og rådner under ruinerne. Og det er lig såvel af børn som gamle mennesker, der spreder forrådnelsens stank.

Større boligområder er totalt ødelagt, veje brudt op, marker ødelagt, skoler lagt i ruiner og private hjem gennemsøgt og udsat for meningsløst hærværk.

Vilje til at slås

Den israelske hær er, præcis som Sharon tidligt i krigen udtalte det gået efter at gøre omkostninger ved modstandskampen mod Israel så stor for alle palæstinensere, at de indordner sig under Israels vilje.

Men der kommer Sharon til at forregne sig, vreden og viljen til at slås mod Israel er ikke alene blevet større blandt palæstinenserne selv, men også hos mange mennesker i hele Mellemøsten.

“Der ligger lig i gaderne, som ingen kan samle op. Der er sårede mennesker, som ingen får lov til at hjælpe. Folk bløder ihjel i dette øjeblik. Hospitalerne har meget alvorlige problemer på grund af mangel på medicin, udstyr og mad. Vi har måtte begrave 21 mænd på hospitalets parkeringsplads, fordi der ikke er plads til flere døde i lighuset og de pårørende kunne ikke få tilladelse til at bringe dem til byens gravplads.”

Dr. Mustafa Barghouti, Ramallah til Information den 6.-7. april. (Barghouti er formand for Sammenslutningen af Palæstinensiske Lægehjælpskomiteer)

“Vi stirrede på en dynge murbrokker. Her, sagde han (en ung palæstinenser ved navn Kamal Anis), havde han set israelerne dynge 30 lig op ved foden af et halvvejs sammenstyrtet hus. Da de var færdige, kørte de en bulldozer ind i bygningen, så ruinerne væltede ned over ligene. Så udjævnede de området med en tank. Vi kunne ikke se ligene. Men vi kunne lugte dem.”

Phil Reeves, jounalist på The Independent

Menneskerettighedsorganisationerne Amnesty International og Human Rights Watch har anklaget Israel for at overtræde Genève-konventioner om krigsførsel.

Se også:
SAA 203: Vrede mod Israels etniske udrensninger
SAA 203: Boykot israelske varer – bliv aktiv i boykotkampagnen!
SAA 203: Sharons zionistiske ideologi: “Vi skal slå så mange arabere ihjel som muligt”
SAA 203: Socialistisk Arbejderavis mener: Læg pres på regeringen, send Gillon hjem og .. Boykot Israel. Stop Sharon.
SAA 203: Intifadaen forsinker USA’s krig (mod Irak)

Flere artikler fra nr. 203

Flere numre fra 2002

Se flere artikler af forfatter:
Margit Johansen

Siden er vist 1963 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside