Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 206 – September 2002 – side 12

Odense

Oprør i kommunerne

I Odense har de bebudede kommunale nedskæringer vakt oprør blandt flere af de offentlige faggrupper og brugergrupper.

Demo 1999

Pædagogstuderende, pædagoger og forældre demonstrerede i 1999 mod nedskæringer i København

På børn- og ungeområdet skal der, oveni de ekstra besparelser i år, skæres 102 mio. kroner i 2003! Fyringer af 250 pædagoger og – medhjælpere, kortere åbningstid og ferielukning, samt ringere kvalitet, tryghed og sikkerhed i børnepasningen vil være blandt konsekvenserne.

Formand for BUPL Fyn, Lisbeth Schmidt Jespersen, fortæller til Socialistisk Arbejderavis:

“Nedskæringerne vil få skræmmende konsekvenser. En ny undersøgelse viser, at sikkerheden på landets offentlige legepladser er i bund. I 2001 døde 2 børn ved ulykker på legepladser i daginstitutioner, og 10.000 børn kom så alvorligt til skade at de skulle på skadestuen. På 81 offentlige legepladser blev der fundet 513 livsfarlige fejl, og den samme undersøgelse påviser, at på den ‘typiske’ legeplads er der seks dødsfælder. Ved at skære i børne-og ungebudgettet uddelegerer kommunen ansvaret for sikkerheden til de enkelte institutionsledere. Men dette er ikke rigtigt. Ansvaret for sikkerhed er et politisk ansvar! Hvor mange flere unge liv skal gå til før politikerne finder flere penge til at sikre vores børns hverdag?”

Sammenhold

Modstanden mod nedskæringerne i Odense vokser. “De enorme besparelser i kommunen har provokeret de faglige organisationer for de kommunalt ansatte, og vi ser nu et samarbejde og et sammenhold, der virkelig kan gøre en forskel”, siger Lisbeth Schmidt Jespersen.

“Vi planlægger et tillidsrepræsen-tantmøde for de kommunalt ansatte i Odense, d. 12. september, hvor vi skal diskutere hvordan vi forholder os til nedskæringerne. Og den 18. september, hvor budgetforslaget skal 1. behandles i byrådet, vil vi lave en bred demonstration mod nedskæringerne. Fagbevægelsen, forældregrupper og andre borgere vil deltage. Dette kan blive et vigtigt skridt til at presse nedskæringerne af bordet.”

“Og pædagogerne vil mere end blot stå på Flakhaven. Der er kraftig optræk til ballade rundt omkring i institutionerne,” siger Lisbeth Schmidt Jespersen.

“Når jeg hører politikerne omtale de gamle som ”for dyre” og for at ”ligge ungdommen til byrde”, bliver jeg rasende. Det er en sjofelhed, mafiametoder og en hån mod folk, der har arbejdet og betalt skat i 60 år. Hvad bilder de sig ind, de politikere?”

Kim Larsen, musiker og indbygger i Odense kommune, til Fyens Stiftstidende d. 18. august.

Odense

Tillidsrepræsentantnetværk mødes

12. september kl. 14.00-16.00. Sted endnu ikke afklaret. For mere information, samt tilmelding, kontakt din lokale fagforening.

Demonstration

18. september kl. 14.30-15.30 på Flakhaven. Efter demonstrationen opfordres så mange som muligt til at gå med til byrådsmødet, hvor budgetforslaget skal 1. behandles.

“Det, der betyder noget for politikerne her i byen er en forpulet ny banegård, nogle forpulede brosten, et forpulet nyt kulturhus, som ingen har bedt om, men som politikerne kan prale af. De kan bygge kontorhuse og brolægge hele byen, men almindelige mennesker er jaget bort.”em>

Kim Larsen

Se også:
SAA 206: Modstand mod grønthøsteren i Århus
SAA 206: Horsens: 700 pædagoger i strejke
SAA 206: Kommunale budgetter: Nedskæringer møder modstand
SAA 206: Socialistisk Arbejderavis mener: Nedskæringerne skal slås tilbage

Flere artikler fra nr. 206

Flere numre fra 2002

Siden er vist 2261 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside