Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 206 – September 2002 – side 12

Horsens

700 pædagoger i strejke

700 pædagoger og pædagogmedhjælpere i Horsens nedlagde d. 14. august arbejdet under paroler som: “Kvalitet en farce – glade børn en uddøende race.”

De ansatte fra alle kommunens institutioner gik med i strejken, som var en protest mod kommunens sparekatalog. Her foreslår byrådet bl.a. at 46 pædagoger skal fyres; at 24 institutioner skal sammenlægges til 11, at åbningstiden skal reduceres etc. 20 mio. kroner skal der spares på børn- og ungeområdet – i alt skal der spares 60 mio. kroner i kommunens budget.

Fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Horsens, Lars Andersen, fortæller til Socialistisk Arbejderavis: “Alle var med! Jeg kunne i hvert fald ikke få dem til at gå i arbejde igen – og der var en omfattende følelse af sammenhold.”

“Strejken blev besluttet til et medlemsmøde aftenen d. 13. august, efter at diskussionerne og utilfredsheden havde summet på de enkelte institutioner. Stemningen til mødet var, at medlemmerne nedlagde arbejdet.”

Ugen efter strejken var der igen indkaldt til medlemsmøde, hvor 450-500 mødte op.

“Der var en glad stemning over det valg medlemmerne havde truffet, om at nedlægge arbejdet. Samtidig var der bred enighed om, at det nu er tid til at forhandle med kommunen. BUPL og PMF i Horsens har bedt om møder med kommunen. På det næste medlemsmøde d. 27. august må medlemmerne så, ud fra forhandlingsresultatet, tage stilling til, hvad der skal ske videre,” fortæller Lars Andersen.

5-6 ledere fra de strejkende institutioner har, ovenpå strejken, fået mundtlig besked fra kommunen om, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse vil få konsekvenser for dem. “Hvis de pædagogiske ledere indkaldes til møde med kommunen, vil BUPL stille med juridisk bistand, og BUPL Vejles formand John Nyborg, har lovet fagforeningens opbakning,” siger Lars Andersen.

Se også:
SAA 206: Modstand mod grønthøsteren i Århus
SAA 206: Odense: Oprør i kommunerne
SAA 206: Kommunale budgetter: Nedskæringer møder modstand
SAA 206: Socialistisk Arbejderavis mener: Nedskæringerne skal slås tilbage

Flere artikler fra nr. 206

Flere numre fra 2002

Siden er vist 2306 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside