Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 206 – September 2002 – side 12

Modstand mod grønthøsteren i Århus

Også i Århus møder de varslede nedskæringer protester.

Claus Gahrn, formand for HK-Kommunal i Århus, og næstformand i fælles-MED-udvalget i Århus kommune, udtaler til Socialistisk Arbejderavis:

“Inden for mit område – det administrative område – skal grønthøsteren frem. Der er varslet nedskæringer på 2 % indenfor kommunens administration, og det er efter min mening politisk uansvarligt. Det vil betyde, at den politiske beslutning om hvordan serviceniveauet skal se ud, ikke vil ligge hos de valgte politikere, men hos en gruppe embedsmænd.”

Claus Gahrn fortæller, at nedskæringerne er diskuteret i det tværfaglige fælles-MED-udvalg, der organiserer kommunens ansatte på tværs af LO- organisationer og FTF-organisationer. Der er bred enighed om at gå imod det såkaldte prioriteringskatalog, der er udarbejdet af borgmesterkontoret – et prioriteringskatalog der opridser en række mulige nedskæringer i kommunen.

“Vi har ikke endnu diskuteret konkrete aktiviteter, men vil følge situationen som den udvikler sig. Budgetforhandlingerne ligger d. 12.-13. september, og der skal vi selvsagt sørge for at være synlige,” afslutter Claus Gahrn.

Der er møde i tillidsrepræsentantnetværket i Århus d. 27. august. Spørgsmålet om hvordan netværket vil forholde sig til nedskæringerne.

Se også:
SAA 206: Kommunale budgetter: Nedskæringer møder modstand
SAA 206: Odense: Oprør i kommunerne
SAA 206: Horsens: 700 pædagoger i strejke
SAA 206: Socialistisk Arbejderavis mener: Nedskæringerne skal slås tilbage

Flere artikler fra nr. 206

Flere numre fra 2002

Siden er vist 1632 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside