Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 222 – 3. december 2003 – side 7

Europas Sociale Forum (interview)

Gymnasieelever tager erfaringer med hjem

Lene Junker

DGS har sendt 5 gymnasieelever til ESF i Paris. En af dem er Pernille Skipper, der er sekretær for Danske Gymnasieelevers Sammenslutnings (DGS) liberaliserings og kommercialiseringsudvalg.

Vi har talt med Pernille om, hvad ESF har betydet for DGS. Pernille fortæller:

“Først og fremmest har vi fået en masse erfaringer med hjem. Vi har deltaget i møder med uddannelsessøgende og studerende fra hele Europa. I mange europæiske lande er regeringerne gået langt videre med besparelser og brugerbetaling på uddannelsesområdet. I Paris har vi hørt om de negative erfaringer med de europæiske regeringers uddannelsespolitik. Det betyder, at vi lettere kan se konsekvenserne af regeringens politik i Danmark.

F.eks. har regeringen en plan om at lave selvejende gymnasier. De har nedsat en kommission, som til januar 2004 kommer med et forslag. Allerede nu har Venstre meldt ud, at de er positive. I DGS vil vi gerne være på forkant med dette, så derfor blev det diskuteret på den sidste aktivitetskonference. Vi har taget den beslutning, at vi ønsker offentligt ejede gymnasier, og vi ønsker en national standard på alle gymnasier.

I Paris deltog vi også i et møde, som handlede om at aktivere unge. Det var spændende, og herfra fik vi ideer til vores arbejde i DGS. Om lørdagen deltog vi i den lille, men aktive danske del af demonstrationen, som gik bag PLS’s banner: EDUCATION IS NOT FOR SALE.

Det er ikke første gang DGS deltager. Vi var med på ESF i Firenze sidste år og vi deltager også i det europæiske netværk, “Education Is Not For Sale”. Vi vil også være med på det næste ESF i London.

Herhjemme er vi også meget åbne over for at indgå i fælles debat og netværk sammen med andre. Først og fremmest andre uddannelsesorganisationer og fagbevægelsen. Men vi ser også Danmarks Sociale Forum, som et vigtigt sted for DGS at være.”

Billedtekst:
Pernille Skipper ved en af gymnasieelevernes demonstrationer i efteråret.

Se også:
SAA 222: Europas Sociale Forum – en anden verden er mulig: Et alternativ tager form – diskussioner om bevægelsens retning
SAA 222: Europas Sociale Forum: Interviews med danske deltagere på ESF 2003
SAA 222: Europas Sociale Forum – en anden verden er mulig: Udtalelse fra forsamlingen af aktivster og sociale bevægelser
SAA 222: Europas Sociale Forum (interview): “Tingene hænger sammen”

Flere artikler fra nr. 222

Flere numre fra 2003

Se flere artikler om emnet:
Gymnasielever

Se flere artikler af forfatter:
Lene Junker

Siden er vist 1721 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside