Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 28 – April 1987 – side 3

Bryggerierne

“Giv mig ro”

Overenskomstforhandlingerne for bryggeriarbejderne kan nu begynde.

Søndag 15.marts lykkedes det nemlig forbundsformanden for Bryggeriarbejderne, Preben Mortensen, at presse folkene på Neptun i Silkeborg tilbage på arbejde.

Strejken havde kørt i godt to uger. Bryggeriarbejderne kunne ikke få udbetalt bonuspengene på godt 6,00 kr. i timen, fordi maskineriet var nedslidt og derfor hele tiden gik i stykker.

Den 18 dage lange konflikt betød, at de centrale overenskomstforhandlinger ikke kunne begynde. Preben Mortensen måtte fluks tage til det midtjyske for at skaffe fred. En lokal strejke måtte for alt i verden ikke kædes sammen med de centrale overenskomstforhandlinger.

Preben Mortensens tale var bygget op om nogle løse rygter om, at ledelsen på Neptun var indstillet på forhandlinger. Han sagde, at erfaringerne fra strejken på Carlsberg/Tuborg sidste sommer viste, at de ikke fik noget ud af at fortsætte strejken de sidste to måneder. Talen indeholdt ikke et ord om de forestående overenskomstforhandlinger.

Preben Mortensens tale spredte en utrolig usikkerhed blandt bryggeriarbejderne. Det fik et flertal blandt de 79 fremmødte til at stemme for at genoptage arbejdet.

En stærk lokalkonflikt på Neptun, som inddrog overenskomstkravene i grundlaget, ville havde været et godt kort i forhandlingerne med arbejdsgiverne.

Men det ville også lægge et pres på bryggeriarbejdernes forhandlere. Det var dette pres Preben Mortensen for alt i verden ville undgå.

Se også:
SAA 28: Fart og Tempo: Faglig konference
SAA 28: Sygehusejerne vil have mere arbejde fra færre læger: Ingen fred på sygehusene
SAA 28: Kongres om overenskomstskænderier: Ballade i SiD

Flere artikler fra nr. 28

Flere numre fra 1987

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1981-1990
Overenskomst 1987
Faglig kamp (DK): Bryggerier

Siden er vist 1400 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside