Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 289 – 26. juni 2009 – side 5

Irakerne i Brorsons Kirke kan styrke venstrefløjen

Jakob L. Krogh

Udover at hjælpe 282 mennesker i en meget farlig situation kan det styrke venstrefløjen, hvis det lykkes at presse Folketinget til at lade irakerne i Brorsons Kirke at blive.

For det første fordi det vil demonstrere, at almindelig humanisme stadig har større opbakning i befolkningen end det islamforskrækkede menneskesyn, som har bredt sig ind i regeringspartierne.

For det andet fordi det vil vise, at flygtninge er mennesker og ikke en slags uhyrer, som højrefløjen kan misbruge i det politiske spil.

Ved at vise, at de mennesker der er flygtet ind i Brorsons Kirken, lige som alle andre ville ønske, de kunne leve et fredeligt liv med deres familie, viser vi samtidig, at irakerne i Brorsons Kirke ikke er bekvemmelighedsflygtninge, der er kommet for at nasse på velfærdssamfundet. Når vi beskriver de forhold i Irak, der gør, at de er nødt til at flygte, beskriver vi samtidig den katastrofe, som Irak-krigen er. Dermed bliver det også tydeligt, at krigen ikke har skabt demokrati, som Lykke påstår, var formålet med krigen.

For det tredje vil det være et nederlag for Dansk Folkeparti, som netop soler sig i lyset af et godt EU-valg.

Der er flere forklaringer på Dansk Folkepartis sejr ved EU-parlamentsvalget. Men det viser tydeligt, at hetz imod muslimer stadig styrkes. Denne hetz har legitimeret store dele af regeringens politik. At stoppe denne hetz er med til at stoppe regeringen.

Når det lykkes Dansk Folkeparti at give indvandrerne skylden for udsultningen af velfærdsstaten og den stigende arbejdsløshed, undermineres vores kritik af nyliberalismen og manglende tiltag imod arbejdsløshed. Omvendt vil et nederlag for Dansk Folkeparti være en styrke for de kræfter, der går op imod nyberalismen.

Se også:
SAA 289: En kamp vi kan vinde
SAA 289: 5 millioner irakiske flygtninge
SAA 289: Øjenvidne til ødelæggelsen af Irak
SAA 289: Det skrev vi i 1992: Sejr til anti-racister

Flere artikler fra nr. 289

Flere numre fra 2009

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Jakob L. Krogh

Siden er vist 2472 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside