Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 295 – 18. februar 2010 – side 12

Hvordan Enhedslisten burde forholde sig til finanslovsforhandlinger

Robert Lange

Inden for en overskuelig tidsramme vil der være folketingsvalg, og dermed efter al sandsynlighed et regeringsskifte til S-SF regering. Her vil både Enhedslisten og Radikale Venstre være støttepartier. Enhedslisten vil dermed se sig i en ny rolle, hvor der skal tages stilling til finansloven, og om der skal stemmes for eller imod den.

En stemme imod finansloven kan få store konsekvenser. Nu er der for visse venstrefløjspartier gået sport i at være ansvarlige partier. Ansvarlige i den forstand, at kapitalismens selvmodsigelser accepteres, og at der synges med på højrefløjens racistiske melodier.

Ansvarligheden har medført, at SF for længst har solgt ud af krigsmodstanden, givet milliarder til ansvarlige kapitalister, hvis ansvarlige investeringer udløste den største økonomiske krise i årtier, og i den seneste tid konstant prøver man at overgå selveste DF i kulturel snæversynethed og klapjagt på muslimer.

Denne ansvarlighed skal Enhedslisten ikke påtage sig.

Vi mener i IS, at ansvarlighed er at holde fast i ens værdier og politiske overbevisninger. Enhedslisten skal udvise ansvarlighed ved at holde fast i, at danske tropper skal ud af Afghanistan, i modstanden imod privatiseringer og velfærdsnedskæringer og i, at Danmark skal være et land med plads til forskellighed både religiøst og kulturelt.

Dette kan medføre, at det ikke er muligt at stemme for en finanslov, der indeholder forsatte krigsbevillinger og nedskæringer.

Det er en styrke, ikke en svaghed, at holde fast i værdierne og det er det, som vil kunne give os det samfund, vi ønsker. Principløsheden og opportunismen har bragt os derhen, hvor vi er nu.

Se også:
SAA 295: NATO og piraterne: Enhedslisten på den forkerte side
SAA 295: Enhedslisten i SFs fodspor
SAA 295: Dødstrusler mod Per Clausen
SAA 295: Enhedslistens krisepjece: – Et godt første skridt

Flere artikler fra nr. 295

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Faglig kamp 1900-1939
Enhedslisten

Se flere artikler af forfatter:
Robert Lange

Siden er vist 3984 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside