Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 295 – 18. februar 2010 – side 7

Dødstrusler mod Per Clausen

Christine Kyndi

“Håber satme at I bliver slået ihjel en for en, og jeg skal nok selv deltage aktivt.“, sådan stod der i en mail sendt til Per Clausen, folketingsmedlem for Enhedslisten. Han modtog mailen efter at have kaldt justitsministeren i samråd om den politiske vold i Århus.

Per Clausen har valgt at anmelde truslen: “når jeg tager denne sag alvorligt, er det, fordi de højreekstreme kræfter i Århus har vist, at de ikke bare truer med vold, de bruger vold. Derfor har jeg meldt den til politiet. Sagen er endnu en understregning af, at vi skal have stoppet voldsspiralen i Århus“. Udtaler Per Clausen

Dødstruslen er uacceptabel. Det er nødvendigt at stoppe den højreekstreme vold for at folk kan se ud som de vil, tro som de vil og få lov til at være venstreorienterede uden at de risikerer overfald og dødstrusler.

For at stoppe nazisternes vold er det nødvendigt at organisere folkelig modstand mod dem. Med en stor og bred demonstration kan man vise denne modstand. En massiv folkelig modstand vil vise modstanden mod nazisterne, White Pride og andre højreekstrem kræfter. Det vil mindske deres selvtillid, ødelægge deres rekrutteringsgrundlag og dermed være med til at stoppe deres trusler og overfald. Derudover kan man håbe at en stor demonstration også vil få politiet til at tage den højreekstreme vold mere seriøst. Derfor bør Enhedslisten som svar på truslerne hurtigst muligt indkalde til en demonstration imod den nazistiske vold.

Dødstruslen mod Per Clausen er for øvrigt en sag som medierne har beskæftiget sig forbløffende lidt med. Havde den mail været sendt til Pia Kjærsgaard er der ingen tvivl om at reaktionen på det ville have været en helt anden.

Se også:
SAA 295: NATO og piraterne: Enhedslisten på den forkerte side
SAA 295: Enhedslisten i SFs fodspor
SAA 295: Enhedslistens krisepjece: – Et godt første skridt
SAA 295: Hvordan Enhedslisten burde forholde sig til finanslovsforhandlinger

Flere artikler fra nr. 295

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Enhedslisten

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 4550 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside