Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 297 – 30. april 2010 – side 6

Muslimer er vor tids jøder

Robert Lange

Havde man spurgt en normal tysk arbejder i 1933 om vedkommende ville kunne forestille sig Krystalnatten og efterfølgende Holocaust blot fem år efter, ville ved-kommende have holdt det for umuligt.

På samme måde kan vi i dag ikke forestille os, at muslimer skulle blive udsat for en lignende forfølgelse.

Tysklands mest anerkendte Holocaust-ekspert Wolfgang Benz har offentliggjort sit synspunkt om at der er slående og uhyggelige ligheder mellem den i dag så prominente islamofobi og de tidlige trediveres antisemitisme. Vi har i det seneste tiår været vidne til, hvordan et fjendebillede om muslimer og deres såkaldte islamisme er blevet manet op af jorden. At vores vestlige og frihedselskende(?) kultur er truet af en muslimsk invasion.

Medierne og den brede offentlighed har internaliseret et fjendebillede og en terminologi som ingenlunde er realistisk, men som de selvsamme medier og populistiske politikere har skabt.

Følgende er fra den tyske avis Süddeutsche Zeitung af netop Wolfgang Benz, men har generel gyldighed:

“Fjendebilleder er produkter af hysteri. De konstruerer og instrumentaliserer vrængbilleder af den anden.“

Og om fjendebilledet islam og islamisme, som man med rette kan kalde hysterisk, siger Benz:

“Dets byggestene er generalisering og reduktion af virkelige og formodede sagforhold til rent negative udsagn. Rygter, underbevidste impulser og folkloristiske skrøner og overleveringer ophøjes til ’kendsgerninger’, som siden bliver til trosartikler.“

Generalisering

Når man hører hvordan fremtrædende politikere udbreder skræmmebilleder om, hvordan muslimske fædre dræber deres døtre og voldtager deres koner, eller omvendt, om hvordan der tales om en muslimsk invasion, der truer den danske kultur og om hvordan Afghanistankrigen legitimeres med ulogiske og diffuse argumenter om, at Danmarks sikkerhed skal forsvares i et ludfattigt udbombet land syntes parallelerne til nazisternes hetz og skræmmekampagner imod jøder klare.

Kampagner har udbredt negative og absurde opfattelser om en hel befolkning, med målsætning om at udpege en fælles fjende som kan gøres til syndebuk. Både i offentligheden og i mere lukkede fora, som fx på internettet, har det længe været praksis at tillægge muslimer og deres religion fuldstændig urealistisk negative egenskaber.

På hjemmesiden islamist.dk kan man læse korancitater og skribenternes kommentarer hertil, ud fra den opfattelse at disse bliver taget bogstaveligt af de troende muslimer. Hvorimod ingen nogensinde ville beskylde katolikker for at ville udbrede inkvisitionen. Den historiske bevidsthed glemmes ligeledes, når islam betegnes som voldens religion. Religionen har altid været instrumentaliseret af magthavene og blevet brugt som bevæggrund for at føre krig.

Mennesker af mindre værd

Når de såkaldte islamkritikere og forsvarerne for dansk kultur begår overgreb mod muslimer, i demokratiets hellige navn kaster de de selvsamme frihedsrettigheder over bord.

Tolerancen har ikke haft det værre i Danmark de seneste 50 år. Tuneserloven og de administrative udvisninger af irakerne og de efterfølgende voldshandlinger begået af politiet viser netop, hvordan de demokratiske rettigheder er blevet forulempet.

I Danmark er størstedelen af de flygtninge vi modtager muslimer. Derfor er historien om hvordan flygtninge behandles, også historien om hvordan muslimer behandles.

Muslimernes frihed søges indskrænket, da man i fuld alvor forsøger at forbyde muslimske kvinders ret til at klæde sig efter forgodtbefindende. Den foruroligende positive reaktion på det schweiziske minaretforbud og ikke mindst samfundets accept af hvordan flygtninge behandles på Sandholmlejren, viser med uhyggelig tydelighed, hvordan muslimer ikke regnes for mennesker af samme værd som vesterlændinge.

På samme måde blev jødernes menneskelighed langsomt frataget dem under den stigende forfølgelse i Hitlers første år som kansler.

Det skal ikke herfra påståes, at der snart vil afgå godsvogne fyldt med muslimer fra danske banegårde på vej mod en udryddelseslejre. Undertrykkelsen finder altid nye former at vise sig på, så samtiden ubemærket nærer den.

Parallelerne er tydelige, danskerne må sige stop over for den stigende hetz og undertrykkelse rettet mod muslimer og deres religion. Det demokrati, som undertrykkerne proklamerer at forsvare, er retten til at udpege syndebukke og til at opretholde undertrykkelsen.

Robert Lange

Se også:
SAA 297: Bedsteforældre for Asyl: Barndommens land. Tidens mælketand. Verden er ny for dit øje ...
SAA 297: Racisme og klasse

Flere artikler fra nr. 297

Flere numre fra 2010

Se flere artikler om emnet:
Racisme

Se flere artikler af forfatter:
Robert Lange

Siden er vist 3022 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside