Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 313 – 14. oktober 2011 – side 1

Wall Street protesterne spreder sig

Vi er de 99 procent!

Sådan lyder det fra Wall Street, hvor protesterne mod krisepolitikken er taget til, blevet mere radikale og har bredt sig til andre finanscentre i staterne.

Fælles for protesterne er, at de identificerer sig med oprøret og revolutionerne i Tunesien, Egypten, Syrien, Yemen, Grækenland og Spanien. Ingen offentlige pladser eller centre kan længere vide sig sikre som repræsentanter for den gamle orden – hvad enten det så er kongen, diktatoren, finansfyrsterne eller deres politikere.

I Danmark hersker myten om et middelklassesamfund – men her, ligesom de andre steder med oprør, er det en lille minoritet på nogle få tusinde mennesker, der ejer landets formuer og produktionsmidler.

Den nye regering har næppe været ved magten nogle få uger og er allerede løbet fra valgløfterne. De beskytter millionærerne og særligt A.P. Møllers olierøveri, alt imens de ikke vil beskytte vores ret til dagpenge og efterløn.

Enhedslisten fik en kæmpe velfortjent fremgang ved at være den eneste stemme for modstand og forandring. Og vi burde være stedet på venstrefløjen, der aktivt tager del i at sprede dette globale oprør, der er vendt mod de rige eliter og for reelt demokrati.

Desværre har Enhedslistens top forpasset en historisk mulighed for at sprede den antikapitalistisk kamp i Danmark. Selvom de i sommers over for deres europæiske samarbejdspartnere forpligtede sig til at tage del i den globale modstandsdag d. 15 oktober, har de af ikke-kendte årsager valgt ikke at stå for at organisere noget.

Fra Socialistisk Arbejderavis er opfordringen klar:
Duk op til Occupy Denmark d. 15 oktober kl. 15.00 på Rådhuspladsen, Kbh.

Og dagen efter inviterer vi i samarbejde med bl.a. SUF & Libertære Socialister til:
Seminar om modstand d. 16. oktober kl. 13 på Støberiet, Blågårds Plads, Nørrebro.

Se også:
SAA 313: Søndag den 9. oktober: Stemningsrapport fra Wall St
SAA 313: Occupy Wall Street
SAA 313: Proletarer i alle lande, foren jer!

Flere artikler fra nr. 313

Flere numre fra 2011

Siden er vist 1901 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside