Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 325 – 14. december 2012 – side 11

Elevstrejke mod Folkeskolereform den 1. februar

”Jeg bruger altså også tid på familie, venner og veninder”

Jesper Juul Mikkelsen

I forbindelse med den nye Folkeskolereform har en gruppe elever på Egå skole tæt ved Århus indkaldt til strejke den 1. februar. Vi har talt med 14-årige Kasper Hansen som går i 8. klasse på Sølystskolen. Han er en af initiativtagerne til strejken.

Hvorfor indkalder I til strejke?

Baggrunden for strejken er, at vi har fulgt en del med i nyhederne om reformen, og vi tror at den vil gøre mere skade end gavn. Idéen med at have mere aktive timer er god nok, men vi mener, at de mange ekstra timer vil gøre det sværere for eleverne.

Det startede lidt som en joke på skolen, men da jeg så lavede en facebook event på strejken, og så at folk blev ved med at trykke ”deltag”, kunne vi godt se, at det sagtens kunne blive noget seriøst det her. Både dem fra vores klasse og parallelklasser har været støttende ved at dele begivenheden til alle deres venner. Vi er imod reformen, og vi er ret sikre på, at vi ikke er de eneste der har den holdning.

Hvordan er debatten på skolen?

Vi har fået rigtig mange henvendelser. Både konstruktive, men også mange fra folk der brokker sig over det vi gør. Det er især gymnasieelever der skriver, at vi ikke får noget ud af det, og at vi skal stoppe. Men selvom vi måske ikke kan stoppe reformen, vil vi ikke stoppe med at sige vores mening.

Dem der kommer med konstruktiv kritik skriver tit det med, at det bliver lettere fordi timerne bliver mere aktive, og det er vi jo enige i, så det er svært at sige noget til. Men vi mener bare, at der vil kommer alt for mange timer, hvis reformen bliver indført.

Denne forståelse bliver bakket op på strejkens facebook-side, hvor en skriver: ”Grunden til vi strejker er, at vi har et liv! Jeg går i 8. klasse og mine lærere sagde forleden, at de var ligeglade, vi ville stadig få lektier for! Hvad med dem der også har arbejde, sport? Jeg bruger altså også tid på familie, venner og veninder, det får jeg overhovedet ikke tid til, hvis jeg skal i skole til kl 16. Og hvad med de små klasser de bliver mere skoletrætte end vi er, og de bliver det allerede i 5. klasse!”

Hvor mange er I nu som arbejder med protesten?

Vi er nu tre personer som arbejder meget med protesten. Vi får også rigtig meget opbakning fra andre elever, og endda også fra mange forældre som syntes det er en rigtig god idé. Vi vil prøve at komme i pressen og få flere folk til at dele siden. Vi har fået over tusinde deltagerer på under to døgn!

Vi håber på at få Christiansborgs opmærksomhed ved at vise, at vi også har en mening om vores skolegang, og at alle dem der har tilmeldt sig deltager i strejken.

Se også:
SAA 325: Heldagsskole: Fingrene væk fra børns fritid
SAA 325: Det mener vi: Trusler om lockout af lærerne – Svaret er fælles kamp
SAA 325: “KL forhandler for at forandre”

Flere artikler fra nr. 325

Flere numre fra 2012

Se flere artikler af forfatter:
Jesper Juul Mikkelsen

Siden er vist 1572 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside