Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 331 – 22. august 2013 – side 8

Udtalelse fra de egyptiske Revolutionære Socialister om massakren i Cairo

Ned med militærstyret! Ned med Al-Sisi, lederen af kontrarevolutionen!

Udtalelse fra de egyptiske Revolutionære Socialister om massakren i Kairo:

Den blodige opløsning af sit-ins i Al-Nahda Square og Raba'a al-Adawiyya (Pladserne i Kairo, hvor tilhængere af Det Muslimske Broderskab har protesteret mod militærets kup og fjernelse af præsident Mursi, red.) er intet andet end en massakre forberedt på forhånd.

Den sigter mod at udslette det Muslimske Broderskab. Men det er også en del af en plan om at tage livet af den egyptiske revolution og genoprette den militær-politi tilstand, der var under Mubaraks regime.Revolutionære Socialister forsvarede ikke regimet, Mohamed Mursi og Det Muslimske Broderskab én eneste dag.

Vi var altid i forreste rækker af oppositionen imod det kriminelle, fallerede regime, som forrådte målene for den egyptiske revolution. Det beskyttede selve grundpillerne i Mubaraks regime og dets sikkerhedsapparat, de væbnede styrker og korrupte forretningsmænd. Vi deltog stærkt i den revolutionære bølge den 30. juni.

Vi forsvarede heller ikke én eneste dag Broderskabets sit-ins eller deres forsøg på at få Mursi tilbage til magten.Men vi er nødt til at sætte begivenhederne i dag i deres sammenhæng, som er brugen af ??militæret til at smadre arbejdernes strejker.

Vi ser også, at udnævnelsen af ??nye provinsguvernører i vid udstrækning er trukket fra rækken af ??resterne fra det gamle regime, politiet og militæret generaler. Så er der den politik, som General Abdel Fatah Al-Sisi regering fører. Den har vedtaget en køreplan, der er klart fjendtlig over for den egyptiske revolutions mål og krav, som er frihed, værdighed og social retfærdighed.

Dette er baggrunden for den brutale massakre, som hæren og politiet begår. Det er en blodig generalprøve for afvikling af den egyptiske revolution. Ved at skabe en tilstand af terror sigter den mod at bryde den revolutionære vilje båret af alle egyptere, der hævder deres rettigheder, uanset om de arbejdere, fattige, eller fra den revolutionære ungdom.

Men reaktionen fra Det Muslimske Broderskab og salafisterne i at angribe kristne og deres kirker, er en sekterisk forbrydelse, der kun tjener de kontrarevolutionære kræfter. Det beskidte forsøg på at skabe en borgerkrig, hvor egyptiske kristne vil falde som ofre for det reaktionære Muslimske Broderskab, er et forsøg hvori Mubaraks stat og Al-Sisi er medskyldige, de har aldrig en eneste dag forsvaret kopterne og deres kirker.

Vi står fast imod Al-Sisi massakrer og imod hans grimme forsøg på at afbryde den egyptiske revolution. For nutidens massakre er det første skridt på vejen mod kontrarevolutionen. Vi står med den samme fasthed mod alle angreb på Egyptens kristne og mod den sekteriske kampagne, som kun tjener interesser Al-Sisi og hans blodige projekt.

Mange, der beskrev sig selv som liberale og venstreorienterede har forrådt den egyptiske revolution, ledet af dem, der deltog i Al-Sisi regering. De har solgt martyrernes blod ved at hvidvaske militæret og kontrarevolutionen. Disse mennesker har blod på deres hænder.

Vi, de Revolutionære Socialister, vil aldrig afvige for et øjeblik fra stien til den egyptiske revolution.

Vi vil aldrig gå på kompromis med principperne fra de revolutionære martyrer og deres rene blod: dem der faldt i konfrontationerne med Mubarak, dem der faldt i konfrontationerne med Militærrådet, dem der faldt i konfrontationerne med Mursi regimet og dem der falder nu i konfrontationerne med Al-Sisi og hans hunde.

Ned med militærstyret!

Ingen tilbagevenden til det gamle regime!

Nej til en tilbagevenden af Broderskabet!

Al magt og rigdom til folket!

Revolutionære Socialister 14. August 2013

Se også:
SAA 331: Egypten: Tidslinje: En revolution undervejs
SAA 331: Den egyptiske revolution: Militærregimet står nu blodigt og nøgent tilbage
SAA 331: Både regimet og Vesten er trusler mod den syriske revolution
SAA 331: Mellemøstlige og nordafrikanske socialistiske organisationer: Vi står bag det syriske folks revolution – Nej til udenlandsk intervention
SAA 331: Erklæring fra syriske revolutionære socialister: ‘Vores revolution har ingen andre venner end folket’

Flere artikler fra nr. 331

Flere numre fra 2013

Siden er vist 1380 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside