Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 338 – 1. maj 2014 – side 10

Mand sætter ild til sig selv foran Brøndby Rådhus

Christine Kyndi

Den 1. april satte en 40-årig mand ild til sig selv med tændvæske umiddelbart efter et møde i Socialforvaltningen på Brøndby Rådhus. Han døde kort tid senere af sine brandsår.

Der er ikke kommet så mange informationer om selvmordet ud, men det er nærliggende at kæde selvmordet sammen med den voksende desperation som arbejdsløshed, fattigdom og stadigt stigende kontrol-tyranni med de sociale ydelser skaber.

I kølvandet af krisen har der været en selvmordsbølge i Europa – selvmordene rammer unge eller folk som for første gang oplever langtids-arbejdsløshed.

Selvmordsbølgen har specielt ramt de lande, hvor krisen er værst. Men også i Danmark (hvor selvmordsraten ellers er faldet i årtier) ser vi samme tendens. Danske eksperter kæder stigningen sammen med den økonomiske krise.

Larmende tavshed

Der er næsten ingen information om selvmordet tilgængelig – en mand, som tilsyneladende dræber sig selv i afmagt og desperation over sin situation, er åbenbart ikke noget, pressen vil bore ned i.

Når man ser hvor meget energi de bruger på at dække de kongelige og de kendtes liv i aller-mindste detalje, så virker det helt absurd, at de ikke vil dække konsekvenserne af krisepolitikken i sin yderste konsekvens.

Se også:
SAA 338: Uligheden stiger hurtigst i Danmark
SAA 338: Fattigdomskonferencen: Der er alvorlig fattigdom i Danmark
SAA 338: Er Danmark stadig i en økonomisk krise?

Flere artikler fra nr. 338

Flere numre fra 2014

Se flere artikler af forfatter:
Christine Kyndi

Siden er vist 1416 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside