Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 357 – 17. februar 2017 – side 6

En brandbombe i et giftigt politisk klima

Lars Henrik Carlskov

Chokerende sag fra den jyske by Ry skaber debat om mobning og racisme.

Her blev den 16-årige dansk-afghanske dreng Ali angrebet med en brandbombe af fire drenge fra samme skole. En anden dreng fra samme skole er tidligere dømt for vold mod Ali.

Iflg. offerets familie forsøgte en dreng for nylig at stikke ham med en saks, og de fire drenge, der er sigtet for brandattentatet, havde en uge inden forsøgt at overfalde og kvæle ham.

En pige, der har gået i klasse med offeret og to af de sigtede drenge, skriver, at “de altid (i hvert fald så længe jeg kan huske) har været efter Ali ... Det har på ingen måder været Ali, der har været problemet. Det er dem der er problemet.”

Offerets bror siger, at Ali “jævnligt er blevet skubbet og truet af drengene på skolen. Eksempelvis et skub med skulderen, når han gik forbi dem på gangen. Han er også tit blevet kaldt ‘perker’, og de har sagt ting som ‘skrub hjem til dit eget land’”.

Offeret far udtaler: “Roden til problemerne er skolen ... De her problemer har været her gennem flere år. Det er ikke kun min søn, der har været udsat for de her racistiske chikanerier. Mine andre børn har også oplevet det.”

Racisme fra oven siver ned

Faren er pga. af sønnens udtalelser og politiets oplysninger “100 procent sikker” på, at overfaldet på sønnen skyldtes racisme.

Angrebet er sket i et giftigt politisk klima, hvor Folketinget lige har vedtaget, at “indvandrere” og “efterkommere” ikke er danskere.

Selv om vi ikke kender alle detaljer i sagen fra Ry, øger den langvarige dæmonisering og dehumanisering af flygtninge og muslimer, som ledende politikere og medier står bag, selvsagt risikoen for den type angreb.

Se også:
SAA 357: Aarhus: Svømmeforbud er anti-muslimsk racisme
SAA 357: 18. marts i Aarhus: Smilets by giver racismen det røde kort
SAA 357: 18. marts i Odense
SAA 357: 18. marts i København
SAA 357: Europæisk aktionsdag mod racisme og fascisme 18. marts
SAA 357: Ny bog: Åbn grænserne

Flere artikler fra nr. 357

Flere numre fra 2017

Se flere artikler af forfatter:
Lars Henrik Carlskov

Siden er vist 1306 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside