Banner: Socialistisk Arbejderavis

 Forside  |  Bliv medlem  |  Lokalafd.  |  Avisen  |  Kalender  |  Det mener IS/ISU  |  Links 

Bookmark and Share

Socialistisk Arbejderavis

Nr. 357 – 17. februar 2017 – side 4

Europæisk aktionsdag mod racisme og fascisme 18. marts

Initiativet kommer fra en international konference mod racisme og fascisme i Athen i oktober. Læs et udsnit af udtalelsen herunder.

Der deltog anti-racister fra København og fra Racismefri By – Odense for Mangfoldighed sammen med folk fra Tyskland, Østrig, England, Holland, Frankrig, Cypern, Katalonien og Tyrkiet.

Også i Danmark bliver der demonstrationer. Se mere om: Århus, Odense og København.

Den internationale antiracistiske og antifascistiske konference, arrangeret af Keerfa i Athen oktober 2016, udtaler:

Plakat for 18. marts i Athen

En stærkere bevægelse mod racisme breder sig over Europa. Den kæmper mod EU’s aftale med Tyrkiet om at stoppe flygtningestrømmen og de europæiske regeringer, som har lukket grænserne, åbnet lejre og opsat hegn. EU og de europæiske regeringer nægter millioner af mennesker på flugt retten til at søge asyl.

Vestens krige i Mellemøsten, Asien og Afrika har betydet død og ødelæggelse for millioner af mennesker. Alligevel lukker Europa grænserne, indsætter NATO-skibe og styrker Frontex for at holde flygtningene ude.

Samtidig oplever vi en bølge af islamofobi. Den er med til at dehumanisere flygtningene, aflede opmærksomheden fra situationen i flygtningenes hjemlande og de voksende problemer med arbejdsløshed og fattigdom i Europa. Det underminerer demokratiet og frihedsrettighederne.

Denne politik baner vejen for højreradikale og fascistiske partier i flere europæiske lande.

Men solidariteten med flygtningene fortsætter med at have bred støtte i befolkningen.

Vi må fortsætte kampen mod EU’s aftale med Tyrkiet, de lukkede grænser, lejrene og deportationerne, så flygtningene får ret til at søge asyl. Vi må kæmpe for at flygtningene bliver ligeværdige medborgere.

Vi må lukke vejen for det yderste højre i hvert eneste land og i hele Europa gennem koordineret og fælles indsats. Derfor indkalder vi til en ny fælles-europæisk aktionsdag den 18. marts 2017 med landsdækkende demonstrationer i alle hovedstæder.

Vi opfordrer til brede initiativer og samarbejde i lokalområder, byer, uddannelsessteder og arbejdspladser sammen med arbejderbevægelsen, indvandrer- og flygtningenetværk.

Ovenstående er kun et uddrag. Læs hele udtalelsen i sidste nr. af avisen.

Demonstrationer i mange europæiske lande 18. marts

I Grækenland bliver der demonstrationer i alle større byer, og mange steder er der også forskellige antiracistiske aktiviteter i dagene før og efter selve aktionsdagen.

Den antiracistiske bevægelse i Grækenland er blevet stærk af de sidste ti års klassekamp. Talrige generalstrejker, strejker, demonstrationer, besættelser osv. har styrket solidariteten og selvtilliden i arbejderklassen.

Ud over Grækenland ser der også ud til at blive store demonstrationer især i Storbritannien, hvor en stærk anti-racistisk bevægelse mobiliserer til dagen. Der bliver også antiracistiske demonstrationer og protester i en række andre lande, både 18. marts og i dagene omkring.

I Storbritannien er opbygningen blevet styrket af, at man har kunnet kombinere kampen mod racisme med kampen mod Trump. Dermed virker kampen relevant for flere, og der er flere, som finder sammen om at mobilisere.

Se også:
SAA 357: Kampen mod racisme er international, siger græsk aktivist
SAA 357: Stå op mod Trump!
SAA 357: En brandbombe i et giftigt politisk klima
SAA 357: Aarhus: Svømmeforbud er anti-muslimsk racisme
SAA 357: 18. marts i Odense
SAA 357: 18. marts i København
SAA 357: 18. marts i Aarhus: Smilets by giver racismen det røde kort
SAA 357: Ny bog: Åbn grænserne

Flere artikler fra nr. 357

Flere numre fra 2017

Siden er vist 2054 gange.

Redirect = 0

modstand.org

Bøger

På forlaget Modstand.org finder du bøger, pjecer og meget andet.

Kontakt os

Tlf: 35 35 76 03
Mail: isu@socialister.dk

Eller brug vores kontaktside